reede, 25. mai 2007

Tasa sörgid, kaugele jõuad

Mis algajal jooksjal tihti meelehärmi ja segadust valmistab, on arenemise kiirus. Näiteks kui mõnekuulise rühkimise järel ei ole veel olümpiavõitjate kiiruseid jms. Mõtlen ka teinekord nii. Samas, võrreldes viimaste kuude arenguid näiteks eelmise aasta treeningutega, on selge vahe sees. Kui mullu oli peale 15-16 kilomeetriseid tiire, mis olid tollal nädala ja üldse pikimad lipped, teinekord uimane ning väsinudki olla, siis täna seda enam pole. 

Keha harjub liigutamise ja koormusega ning taastumine on kiirem. Ja meeldivam. Peale pikka tiiru jõuab ja tahab veel liigutada, mis omakorda positiivselt näiteks jalgadele-lihastele taastumisel mõjub. Oluline muutus. Treenituse ja treenimatuse vahe polegi tihti mitte distantsi läbimise kiiruses, vaid enesetundes jooksu ajal ning taastumisel. Teatud hulga jõu leidmiseks saab organismi kokku küll võtta. Maraton on muidugi üsna pikk selliseks süstiks.

Samuti ei olnud ma eelmisel aastal enne 22. maid jooksnud üle 15 km, siin on kahekuuline edumaa juba sees ning peagi saab trennis ka 30 km alistatud. Selle nädala skooriks tuleb pea 70 km. Lahe.

4 kommentaari:

Raivo ütles ...

17 nädalat enne maratoni teha 70 km nädalas on ikka ülikõva :) Vaata, et ära ei väsita. Kui kõrgele oled sa mõtelnud kilometraazi maksimaalselt nädalas viia?

Rivo ütles ...

mul on tegelikult neli trennikorda ka, seega ma ise väga ulmeliseks seda numbrit ei peagi, hea tunne muidugi. aga nelja korra kohta 80-90 on vast maksimum, rohkem lihtsalt ei jõuaks töö ja muude asjade kõrvalt.

eks enesetunde järgi lähtundi, praegu tundub mõnus ja hea ning jõuab välja ka puhata.

Anonüümne ütles ...

ma ise ei kavatse 6 treeningkorragagi üle 70-80km nädalas joosta.....maratoni plaan umbes 3:15.....ei pea rohkemat nii pisikese eesmärgi pärast vajalikuks....rohkem muude tegemiste kõrvalt hakkab rohkem lammutama, kui ehitama

Rivo ütles ...

üsna lühikesed jooksud tunduvad, ca 10 km. kas 3:15 on esimene maratoni ennustus või oled varem ka jooksnud? ei ütleks küll, et pisike eesmärk;)