pühapäev, 13. jaanuar 2008

vihmas ja rahes ja lörtsis ja tuules

kui vahel ilmaga veab ehk automaagiliselt lõpeb sadu kui trepikojast välja soojendusele jõuad, siis täna tasusin kõik karmavõlad. ärkasin varem, et sättida pühapäevast pikka jooksu võimalikult hommikule. esiteks saab sedasi varem õhtule ning teiseks algavad võistlemised
(eriti maratonid) enamasti pühapäeva hommikul (sellest hiljem veel veidi).

tund peale ärkamist õues soojendusliigutusi tehes oli ilm ilus - kerge tibutus ning +5, tuult polnud ollagi - ja korraks mõtlesin veidi õhemaks end koorida, ent siis meenus 20 km plaan
ning võtsin fliisi ka kileka all tiirule kaasa.

150 meetrit kodust eemal lõppes esimest korda ilu ära ning pakuti sahmakas vihma. riietus suht kookon (see on nii ilus pilt, kui lihtsalt raputad jakilt ja pühid pükstelt piisad maha), seega ei lasknud end eriti häirida ja rühkisin edasi.

Kadriorgu 1,3 km ringi kanti (kulgeb Kadrioru lossi kõrvalt ning seal joostakse ka Eesti vist ainsat ultrajooksu) jõudes lükkas taeva korraks selgeks ning korraks näidati päikest ka. päris pidulik ning tekkida jõudnud kahetsus väljatulekust kadus. veider oli ainult kõrge pulss, tempot polnud ollagi, millest õppisin seda, et ärkamiseks tasub jätta rohkem kui tund ning esimesed 50 meetrit pole vaja spurtida. üldse tundus, et esimesed kümne kilomeetrit tegelesin keha suht otsekohese ja karmi äratamisega.

ma pole hommikuinimene ja siit ka mõte, kas tasub ponnistada selle nimel, et nädala pikk tiir samal ajal teha kui näiteks plaanitud maratoni start (enamasti pühapäeva hommikul vara). ehk üks stress (maratonil lihtsalt tuimalt startides) vs üks stress igal nädalal (see nädalavahetuse varane ärkamine ja jooks). proovin kuu aega, kui keha ikka üldse ei taha, siis ei hakka vägisi.

igatahes jõudsin peale mõningast tiirutamist Pirita teele ning taganttuul oli osadel lõikudel liigagi abiks, mis pani muidugi muretsema, et tagasi peab sama teed mööda ka minema. mingeid teisi jõude kasutades. taevast õnneks midagi ei tulnud, aga see muutus Pirita Selveri kanti jõudes. sain tutvuda kogu ampluaaga – rahe, lörts, vihm ja tuul.

linna poole tagasi keerates tuli kohati päris korralikku jõudu kasutada, et edasi jõuda rühkida. ühelt poolt vastik, sest kavas oli rahulik sörk, ent teisalt jube naljakas, see jõutrenn, ning viimases tujus peamiselt laineid hindasingi (kõrged) ja kaldaäärse läbisingi. messihallide juures näidati jälle korraks päikest, ilus pilt keset tormi ja lõhkumist.

see, mis näkku ja igale poole mujale lendas, ei pruukinud üldse taevast tulla. soolakas mekk lubas aimata, et meri on kas vabatahtlikult või vastu tahtmist lahkumas. suvel vihmaga lipe on nõks lüürilisem.

tore rada tegelikult - Gonsiori – Mäekalda tänav – KuMu – Narva mnt – Pirita tee – Pirita ja mööda Narva maanteed linna tagasi – ainult ilmast sõltub päris palju, kas planeeritav tempojooks tuleb pulsiga 165 või 174. peab vist uusi radasid avastama. muidu mõnus.

5 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Mul oli eile suhteliselt sarnane trenn. Alustasin lihtsalt sombuse ilmaga, edasi tuli värskendav paduvihm, seejärel päike. Kõike seda saatis mahlakas tuul - kord tagant, kord vastu. Aga vähemalt soe oli.
Üritan siin ka nädalavahetustel hommikupoole joosta (minu puhul tähendab see kõige varem kell 12), aga jah, ega mu keha selle üle üleliia ei rõõmusta. Küllap üritan edasi.

Anonüümne ütles ...

Kord Tallinnas peatudes sai sama ringi joostud. Läksin välja hommiku kell 7, et näha Pirita teel venivat ummikurida. Juhtumisi tuli maha ka selle aasta esimene lumi. Pirita tee oli küll huvitav aga tüütas see sirge joru ära. Lauluväljaku juures on hea tõuse võtta. Sama ka KUMU juures. Hommikune Tallinn on tegelt päris huvitav.

Rivo ütles ...

isegi nullkraad või paar miinust ei kohuta enam, hämmastavalt kiiresti harjub sellega ära. aga soe on jah ja, suusafännide kahjuks, tore on:)

rax, see pikk sirge võib jah igav olla, suvel muidugi on rahvast rohkem ja siis ei ole nii üksi seal. teine variant ongi joosta lauluväljaku mäest üles mööda Narva maanteed ja siis Lasnamäe nõlval üleval lipata, sealt vaade ja keskkond teine.

muidu kui peale tööpäeva jooksma sattuda, siis nii Pirita teel kui näiteks Gonsioris, mis Lasna kanalisse suundub, saab tohutult kiiremini kui autoga.

Anonüümne ütles ...

Pirita teel saigi suht kõva vastutuulega (lumega) joostud, aga ikkagi jäid autod kaugele kaugele seljataha.
Huvitav oli värske lumega joosta. Nimelt oli tagais joosted näha jalgade sammupikkus ja jala asend, mis oli ütlemata rõvedalt viltu. Hea tagasiside. Soovitan ka teistele jooksjatele oma sammu mahasadanud lumelt pärast jälgida.

Anonüümne ütles ...

World Of Warcraft gold for cheap
wow power leveling,
wow gold,
wow gold,
wow power leveling,
wow power leveling,
world of warcraft power leveling,
wow power leveling,
cheap wow gold,
cheap wow gold,
maternity clothes,
wedding dresses,
jewelry store,
wow gold,
world of warcraft power leveling
World Of Warcraft gold,
ffxi gil,
wow account,
world of warcraft power leveling,
buy wow gold,
wow gold,
Cheap WoW Gold,
wow gold,
Cheap WoW Gold,
wow power leveling
world of warcraft gold,
wow gold,
evening gowns,
wedding gowns,
prom gowns,
bridal gowns,
oil purifier,
wedding dresses,
World Of Warcraft gold
wow gold,
wow gold,
wow gold,
wow gold,
wow power level,
wow power level,
wow power level,
wow power level,
wow gold,
wow gold,
wow gold,
wow po,
wow or,
wow po,
world of warcraft gold,
cheap world of warcraft gold,
warcraft gold,
world of warcraft gold,
cheap world of warcraft gold,
warcraft gold,buy cheap World Of Warcraft gold
Maple Story mesos,
MapleStory mesos,
ms mesos,
mesos,
SilkRoad Gold,
SRO Gold,
SilkRoad Online Gold,
eq2 plat,
eq2 gold,
eq2 Platinum,
EverQuest 2 Platinum,
EverQuest 2 gold,
EverQuest 2 plat,
lotro gold,
lotr gold,
Lord of the Rings online Gold,
wow powerleveling,
wow powerleveling,
wow powerleveling,
wow powerleveling,world of warcraft power leveling
ffxi gil,ffxi gil,ffxi gil,ffxi gil,final fantasy xi gil,final fantasy xi gil,final fantasy xi gil,final fantasy xi gil,world of warcraft gold,cheap world of warcraft gold,warcraft gold,world of warcraft gold,cheap world of warcraft gold,warcraft gold,guildwars gold,guildwars gold,guild wars gold,guild wars gold,lotro gold,lotro gold,lotr gold,lotr gold,maplestory mesos,maplestory mesos,maplestory mesos,maplestory mesos, maple story mesos,maple story mesos,maple story mesos,maple story mesos,
k3m6a7mo