kolmapäev, 19. september 2007

Maratoni peaproov vol. 2

Tegin maratoni peaproovi ära pühapäeval ehk kaks nädalat enne võistlust.
31 kilomeetrit tuli 2 tunni 50 minutiga. Arvan, et oleks pidanud jooksma veidi aeglaselt, aga kuna jalg oli kerge oli raske sundida end venima. Pulss ei olnud ka kõrge – jäi kogu jooksu ajal keskmiselt 160 alla. Samas ei soosinud ka jahe ilm (+12C) pulsi kerkimist.
Püüdsin minagi mängida spordimeest :) ja huvi pärast tarbida sportlaste mõeldud süsivesiku, glükoosi, mineraalide, vitamiinide jne. poolest rikkaid toidulisandeid.

Enne jooksu võtsin Maximi energiabatooni, jooksu keskel 8 Everiti krambitableti ja 1 Maximi kolmekordse geelipaki ja pärast jooksu Everiti R2 taastusjoogi. Lisaks tarbisin enne jooksu ja jooksu ajal lahjat Carbococ 2 energiajooki.
Ehk kõik nagu paberil kirjas vastavalt pingutuse (jooksuga kadus 2300 kcal) astmele.

Plussid: jooksu keskel ei tekkinud ühtegi nõrkushetke (ehk energiavarude taastamisega sain ilusti hakkama). Pärast jooksu pole jalgades praktiliselt grammigi kangust.

Miinused: kõht on vaikselt valutanud juba kolm päeva, krambitabletid ei tahtnud jooksu ajal suus eriti sulada – kuid nende närimine jooksu ajal lööb pulsi käest.

Mõtlen nüüd hoolega, kas maratoni ajal neid tooteid kasutada või ei. Ehk on kellelgi Everiti ja Maximi toodetega kogemusi ja oskab kommenteerida mis võis nihu minna.

6 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Kasutasin maratoni läbimisel Born energy block tablette (3 tk)ja 2 nädalat enne maratoni jõin Borjomi vett. Tablettide kasuks räägib see, et nad ei ole nii magusad/imalad ning neid on raske üle manustada. Peale 25 km läbimist haarasin ka pisut banaane ja ühe müslibatooni. Energiavõlga ei tekkinud ja enesetunne oli väga hea

Unknown ütles ...

"31 kilomeetrit tuli 2 tunni 50 minutiga."

See on 6 minutit kiiremini, kui näitab 4 tunni graafik minu randme ümber - see annab 31 km kohal ajaks 2.56,11
:)

Anonüümne ütles ...

Kas Äripäeva maratoonarid oleksid nõus avalikustama oma treeningplaani?

Rivo ütles ...

anonüümsele, vaata paremal veerust märksõna plaanid. seal klikkides saad paar sissekannet nendega.

hetke trenniplaan on pühapäevase maratoni tõttu nii, et üle päeva 5-6 km pulsiga 140-150. nädal tagasi tuli ka pikk, üle kolme tunni ots.

Anonüümne ütles ...

ma olen aru saanud, et maratonieelne nädal on suht puhkenädal-puhkus ja väga rahulikud lühikesed otsad. Rivo kirjutad, et tegid-teed 5-6km otsi 140-150 pulsiga. see on päris karm tempo. ise olen teinud sel nädalal 6km otsi keskmise pulsiga 120 ja ei leia küll, et kiiremini peaks tegema. aga teil treeneri näpunäited, ju on asjas pointi. homme (reedel) veel viimane rahulik 6km ja siis pühapäeval läheb andmiseks:) jõudu Äripäevakatele ja ehk rajal näeb. maraton on elamus!!!

Rivo ütles ...

Argo, keskmine pulss sel nädalal kahel lühikesel otsal 138-139, see jääb mul allapoole aeroobse läve algust. aga treeneri soovitus tõesti ja väga rapsinud ei ole, selline puhkus ja chill on natuke harjumatu;)

aga aitäh toetamast ja Berliinis näeme. okas päkka endalegi.