pühapäev, 14. märts 2010

raketiteadlase päevik, päev 1.

Risto Roonet ja Veikko Täär suuski määrimas. Foto: ETV.


kuna juhtusin Ringvaate saatele, kus Allar Levandi näitas pidamismäärde panemist (näitab Facebookis ja eeldab kasutajastaatust), ja see tundus nii üks-kaks-kolm, otsustasin täna ise järele proovida. ajastus on muidugi oluline, hakata seda õppima a) hooaja lõpus, b) ühede keerulisemate ilmaoludega. samas, ega muidu õpigi.

olemas on kolm purki pidamist, libisemise ja pidamispõhja lasin siiski proffidel panna, sest triikrauaga sodimiseks pole ma veel valmis. õhtul siis näis, mis sai.

aga spikriks näiteks Holmenkoli määrdenipid. tundub sisukas nõu, vastavalt ilmaoludele.

kui suurele osale eestlastest on valgest massist juba isu täis, siis mulle teeb küll rõõmu, et aprilliski veel täiendust lubatakse. 6 päeva 100 km sõiduni Haanja Vinter 100.

3 kommentaari:

Kaido ütles ...

Pidamismäärde panemine ei ole tõepoolest mingi ime. Tegelikult piisab määrde peale tõmbamisest ja korgiga silumisest. Vastavalt sõidu pikkusele võib panna kas paar kihti või maratoniks rohkem (6-8). Võib ka mängida veidi erinevate kihtidega (alla soojemat ja peale nö. õiget), aga see pole nii kriitiline. Kui tahad, et hästi peaks (saaks mõnuga mäge võtta), siis pane üks nõks soojemat määret.

Swixi lehel on head koolitusvideod:
http://www.swixschool.com/web_tysk/index2.html
Seal saab valida kolm taset: Recreation, Sport ja Racing. Igapäevaseks treenimiseks (ja tegelikult ka tavainimese võistluseks) piisab Recreation tasemest. Kusjuures sellel tasemel ei panda isegi mingit baasmääret triikrauaga alla. (Kick waxing, Hard wax). Baasmääre hoiab põhimääret paremini kinni, aga tegelikult hakkab see lugema vaid väga pikkadel distantsidel (vähemalt mina pole vajadust näinud).

Sellisel isemäärimisel on hea see, et enne iga sõitu võid tõmmata kihi või kaks vastava ilma määret 5 minutiga peale. Näiteks ilm on laupäeval ja täna täiesti erinevast klassist.

Rivo ütles ...

Kaido, aitäh videoviidete eest. Väärt materjal. Nagu eile kogesin, ongi piece of cake ja sain üsna okeilt pidama ka. rohkem oleks vist võinud ainult panna, sest pärast tundi kippus tagasi andma.

Ilm oli muidugi keeruline ka - jäine jälg + hooti juurde sadav märg lumi. Aga saab asja. Ja hea teada ka kruntmäärde kohta, eks peab katsetama, kas vaja :)

Anonüümne ütles ...

http://sport.err.ee/index.php?0565322