neljapäev, 12. veebruar 2009

Veebruari Spetziell "Patkuli Challenge"

Hoidke oma piip ja hoidke oma prillid. Käima läheb Äripäeva Maratoni Tiimi igakuiste ürituste sari "kuu spetziell", kus vaibale kutsutakse ühtlasi nii keha kui ka vaim. Selle kuu kui ühtlasi ka ürituste sarja esimeseks "spetzielliks" on Patkuli Challenge.

Kõik Tallinnlased on vähemalt korra oma elu jooksul turninud Balti Jaama vastas asuvaid Patkuli treppe pidi üles ja mõtelnud poolel teel õhku ahmides, et see nüüd küll ikka õige värk ei ole. Ja ei olnudki! Patkuli Challenge kõrval oli see vaid...noh...ütleme siis et nagu linnupete või siis kukepea või ka näiteks köki-möki kui soovite;)

Kui sa tahad tõeliselt Patkuli treppe vallutada, siis ole 28. veebruaril kell 11 hommikul Balti Jaama vastas ja Nunne tänava alguses kõrguma hakkavate Patkuli treppide jalamil. Sealt läheb lahti tõeline Patkuli maraton, kus 2 tunni jooksul tuleb läbida 1,43 kilomeetrine ring nii mitu korda kui sa suudad. Ring kujutab endast Patkuli treppe pidi Toompea müürini ronimist, edasi mööda müüri äärt jooksmist kuni esimese võimaluseni turnida üles päris Vanalinna sisse ja jõuda lõpuks välja Toom-Kooli tänavale. Sealt edasi väike ring umber linnaisade lossi ja siis juba piki Snelli tiiki tagasi armsate Patkuli trepiastmeteni ning jälle uuesti üles. Kohapeal joostakse rada ka soojenduseks korra läbi.

Tegu pole muidugi ametliku üritusega vaid hoopis inproviseeritud ettevõtmisega. ÄP Maratoni Tiim on lihtsalt see päev ja see kell selles paigas, et joosta. Kui keegi väljastpoolt tiimi soovib aga meiega ühineda, siis oleks see kangesti teretulnud. Esiteks on seltsis segasem ja teiseks pole meil kunagi olnud midagi uute spordilembeliste sõprade vastu. Seega märgi 28 kuupäev endale punaselt ära ning lõpeta selle aasta viimane veebruar meeldejäävalt;))
Kaart:


P.S. Rõhutan veelkord, et tegu pole ametliku üritusega ja kõik soovijad teevad seda täiesti omal riisikol. Hinnake ise om füüsilist ja käituge vastavalt sellele. Samuti rõhutan, et mööda treppe ei pea tingimata tormama. Ringi võid ka läbida jalutades, roomates ning keppidega jalutades või roomates...mingeid piiranguid pole.

Kui sa tahad tulla ja kui sul on täpsustavaid küsimusi, siis märgi need otsekohe kommentaaridesse:)






25 kommentaari:

Rivo ütles ...

2 tundi, päris hea.

igatahes, Sten, ma tulen, aga jõuan alles viimaseks pooltunniks. mul omal trenn kella 12ni.

StenAleks ütles ...

Mhmh. See on täiesti mõte.
Ja samas võid sa ka oma trenni ära jätta ja mööda treppe joosta:)
Trenni saad sa teha iga päev, aga Patkuli Challenge võib vabalt toimudagi ainult korra...hah ha

Rünno Ruul ütles ...

Mhhh, Päris huvitav...
Meibi liitungi, eks kõik oleneb ilmast ja olukorrast, treeningplaaniga oleks küll rohkem sobinud eelmine päev aga vaatab seda asja, kõik on ümber muudetav ju :D:P
Kui liitun, siis ilmselt juba mingi 10ajal jooksmas seal, 3tunnine trenn siis...

StenAleks ütles ...

Aga muidugi. Jookse veel enne ning jookse või pärast ka:) Äge, kui meiega ühined!

Rünno Ruul ütles ...

Et kas äkki keegi oskab kuskile kaardi peale mingi raja ka joonistada, et ette saaks ringi kujutada? Kas seal müüri ääres joostes libe pole-ma eriti ei kujuta ette, kus seal jooks käib. Ei satu sinnakanti eriti tihti kahjuks... :(

Ainult Snelli tiigi esine on teada koht - Hansapanga jooksudest veidi tuttav ringi koht :D

:P

Rivo ütles ...

Sten, sul on õigus, see on variant. kuna ma enne kevadet põlvele jooksukoormust ei taha anda, siis ma tervet aega siiski ei luba, et seal mässan. aga tulen kindlasti.

kahtlustan, et maastikujooksujalats on seal sobivaim, see park üsna porine-ligane seal märja ilmaga.

Riho ütles ...

Hea mõte. Usun, et 2 h võib end sel rajal ikka päris rihmaks joosta :)
Ise olen kahjuks Eestist ära, muidu tuleks kindlasti.

Aga teile kõigile, kel plaan osaleda, jõudu ja kerget jalga.

StenAleks ütles ...

Nii, sõbrad:) Lisasin väikse kaardi ka samale postitusele juurde. Kaardi kvaliteet pole küll teab mis hea, aga küllap kõlbab.

Selgitatult lähebki rada nii, et jooksed mööda Patkuli treppe nii kõrgele üles, kuni saad valida, kas lähed päris vaateplatvormile (paremale) või jooksed piki müüri kitsal jalgrajal edasi (vasakule). Sealt validki kitsa jalgraja (vasakule) ja jooksed kuni järgmise trepini. Joostes sellest trepist üles jõuad sisehoovi, kus asub Kanada saatkond ja sealt edasi juba pääsedki Toom-Kooli tänavale. Edasi jooksed ümber Toompea lossi mööda Falgi teed mäest alla. Jõudes lossimüüri lõppu, pöörad esimesel võimalusel kitsale jalgteele, mis asub paremal muru peal. Vali tee, mis ei vii trepist alla ja jooksegi piki seda rada, kuni jõuad uuesti Patkuli treppideni.

Teist korda kui ma ise rajal käisin oli tõesti hull ilm. Jääle suland lumi tegi müüriäärsetel kitsastel ja järsu servaga teedel jooksmise pea võimatuks. Kui juhtub, et 28. veebruaril pinnas sama julm on, siis muudame lihstalt ringi pikemaks, nii et kogu tee saaks joosta asfaldil. Loodetavasti seda aga ei juhtu;)

Kahju, Riho, et sa tulla ei saa. Samas ei jää see kindlasti ÄP Maratoni Tiimi viimaseks ühisürituseks. Ees on tulemas palju põnevat ja loodetavasti saad nendel katsumustel juba ise ka kaasa lüüa!

Raivo ütles ...

Väga hea mõte!

Kaks asja mida ma ise ainult pelgan on libedus ja turistid.
Ses mõttes oleks mais-oktoobrini kell 600 hommikul startiv üritus täpselt samas kohas ideaalne.

Ega sa ei tea, mis maksimaalne kõrguste vahe rajal tuli?

StenAleks ütles ...

Kahjus ei tea ma öelda kõrguste vahet. Tõenäoliselt on see siiski küllalt väike.

Mis puudutab turiste ja jääd, siis väga libeda jää korral muudab veidi ringi ja turiste tuleb võtta lihtsalt kui takistust, mida ületada;)

Unknown ütles ...

Väga tore initsiatiiv ÄMT poolt!

Peaks tulema küll, pole terve kuu aega üldsegi liikunud:(
Kahe tunniga kaks ringi ikka läbi teen:)

Anonüümne ütles ...

Hoi, usun, et Skype tuleb ka konkurentsi pakkuma :)

Rünno Ruul ütles ...

Kõrguste vahe nüüd ei hirmuta, see ok, jõutrenni ja mäkkejookse vaja teha!
Tegelt on ka selline mõte, et kui juba rahvast piisavalt jooksma tulemas, võiks olla inimestel seljas ühesugused särgid muu riietus epeal - näiteks kirjaga jooksmise kasulikkusest, tervislikest eluviisidest, maratonijooksust vms... aga ilmselt liiga suurejooneline mõte :D

Rünno Ruul ütles ...

tegelt on ainuke kartus - et äkki on libe, muud nagu polegi...

Anonüümne ütles ...

Väga lahe mõte!
Hea, et keegi viitsib neid ka korraldada. Põlise lõuna-eestlasena ma päälinna ei satu, muidu meeldivad trepitõusutrennid mulle kõige rohkem. Samalaadse asja võiks ideevargusena Tartus Toomemäel korraldama.

Jõudu!

Rünno Ruul ütles ...

Huvitv, kuhu oleks sealkandis hea auto parkida, pühapäev vist pole tasuline ka?!

Rünno Ruul ütles ...

oh sa krrr, ise eksisin, see ju laupäeval...

StenAleks ütles ...

Äge:) Olen paar päeva blogist eemal olnud ja selle ajaga on terve sülemi täis trepijooksjaid välja ilmunud. Tõesti gruuv!

"Martti" Tule kindlasti kohale, sind pole terve igaviku juba näinud ka;)

"Teller" Oleks rohkem kui äge, kui Skype meiega ühineks. Aeg on näidanud, et teil on seal väga kõvasid sportlasi pakkumaks väga tugevat konkurentsi

"Jooksmine on pingutus ja nauding" - käisin eile Patkuli raja jalutades läbi ja joosta oleks väga hästi saanud. Kui sellist ilma laupäevani peab, siis libedusega probleeme ei ole. Kui juhtub aga olema vesine ja eluohtlik, siis teeb ringi veidi pikemaks ja turvalisemaks.

Parkida on vist kõige mugavab Balti jaama parklasse (ükskõik kummal pool teed siis). Selles mõttes on aga teõsti nadi, et tasuta seda teha ei saa.

Üks võimalus on ka võistluspaigale otse kohale joosta:) Mina elan sikupilli kandis ja plaanin just seda varianti kasutada. Saab lihased hästi soojaks.

"Rax" suur tänu toetuse eest meile. Kahju, et sa meiega ühineda ei saa. Kui sa Tartus selle trepijooksu korraldad, siis anna sellest kindlasti ikka märku;)


Küsimuste tekkimisel küsige!

Teller ütles ...

Käisin eile seal luuramas, täiesti joostav, polnud libe ega midagi. Täna on natuke veel sulanud, aga samas sadas värsket lund ka peale.

Rada on kindlasti mõistlik alguses korra koos läbi joosta, sest valikuvariante on päris palju.

Kas keegi stardis ka passib, et saab näiteks oma joogipudeli kuhugi jätta?

Unknown ütles ...

Nõrgematel tuleb pudelid anda jooksu ajaks tugevamate kätte!

Eret ütles ...

Net Group ühineb ka ja vaatab kas suudab tugevatega sammu pidada :)

Rünno Ruul ütles ...

tundub, et tuleb lausa massiüritus :D:P!!!

StenAleks ütles ...

:)Nõndaks. Homme ongi siis kohtupäev käes. Siin on viimane informatsioon ja ürituse kava.

10:45 võiks hiljemalt kohal olla Patkuli treppide juures. Teeme väikse tervituse, räägime üle reeglid ja lahendame kõik võimalikud tekkivad küsimused.

11:00 ühine tutvustus- ja soojendusring.

11:15-13:15 Patkuli Challege;)

INFOKS:

Ringi alguses on olemas kontrollija, kelle juurde saab jätta kõik soovitud asjad.

Kontrollija ülesanne on võtta nii aega, kui ka jagada väikeseid kummipealu ringi läbinud sportlastele (iga läbitud ringi eest saad sa ühe paela ja pärast loebki kokku, mitu ringi keegi on läbinud. Nii ei pea numbritega mässama;).

Kui üritus läbi on, siis võime kambaga võtta kokku ja teha mõnes õdusas kohvikus ka ühe kuuma joogi;)

Äkiliste küsimuste või probleemide tekkimisel helistage võite mulle ka helistada (53494880).

rbc ütles ...

Tore, et ma just NÜÜD selle avastasin :(

StenAleks ütles ...

Staffantvå, sellest on küll kahju. Ent öeldakse ju, et parem hilja kui mitte kunagi;) Järgmine kuu on järgmine üritus. Peatselt kirjutan sellest siin blogis - tule sinna!