laupäev, 15. detsember 2007

Kontrolljooks - check

sisustasin lauba rahuliku kontrolljooksuga. 30 km sai 3 tunniga tehtud ning nüüd läheb 29. detsembrini juba rahulikumas tempos, paar-kolm korda nädalas kergelt 6-7 km ja pastadieedil. võibolla oleks võinud lippe ka hiljem teha, aga nädala sees keerulisem aega leida ning pigem jäägu rohkem aega taastumiseks kui vähem. kui kahe nädala pärast vähegi ilma on, tuulevaikus ning paar kraadi sooja ja nullsademeid, siis tuleb mõnus jooks.

ainult, et see pidev pimedus ning masendavalt mõjuv oranzh tänavavalgus hakkab vaikselt vaimule. stardid küll valges ning uue raja tõttu (Lasnamäe ja Kose-Lükati kant) on ka põnev, ent lõpusirge kulgeb ikkagi pimeduses ning siis hakkab distants veidi vastu ka. valgust ja valges jooksmist tahaks.

nii ongi viimasel ajal nii, et väljaminek tundub veidi vastumeelne, kuigi vormi on ning peale paari kilomeetrit on kõik juba korras ning mõtted mõnusad. kui suvel viitsisin teinekord ka 22 ja 23 välja minna, siis nüüd naljalt üle kella 18 välja end ei vea. varsti hakkab õnneks valgemaks minema.

Raul, lippasid ka? kuidas läks?

3 kommentaari:

Raul ütles ...

Lippasin jah reede õhtul. Kuna algus nihkus plaanitust hilisemaks siis piirdusin ca 20 kilomeeriga. Aeg tuli kahe tunni kanti, kohati hoidsin tempot teadlikult tagasi, sest tunne oli ootamatult hea ja samm kerge. Seda eriti viimsel kolmandikul. Oleksin ilmselt ka 30 suht muretult vastu pidanud, aga nagu nimetatud, siis kellaaeg ja järgmise hommiku varajase ärkamise plaan sundis lõpetama. Samas pole ma 29.12 maratonirajale minekus veel sugugi kindel. Kuigi ettevõtmine idee ja eesmärk on väga inspireerivad, siis ootamtu võimalus sel aastal veel üks maraton läbida tuli ootamatult ning eelkõige kahtlen oma praeguses võimekuses ning vastupidavuses üle 4 tunni jooksurajal endale liialt liiga tegemata vastu pidada. (Elu esimest tulemust sügisesest Berliinist nagunii ületama ei läheks.) Aga on veel pisut aega otsustamiseks ja mingi jooksu 29ndal kindlasti ürituse raames teen. Vähemalt Rivole viimastele ringidele jäneseks :)

Raivo ütles ...

Üleeile sai tehtud endal samuti üks testjooks (22 km ja ilusti kahe tunni sisse). Õhkõrn väsimus lõpukilomeetritel oli, aga muidu kulges terve jooks sujuvalt ja tekitas mõnusa tunde.
Sisuliselt võin hetkel enam vähem 100% kindlusega öelda, et olen suuteline 29. detsembril maratoni läbima.
Omalt poolt sooviks heategevusjooksust kindlasti osa võtta. Loodan vaid südamest, et ürituse organisaatorid suudavad
jooksule ka sponsorid taha saada.

Anonüümne ütles ...

Hmm, kuuldavasti ei olnud plaanis maratoni väga palju jooksjaid üldse saadagi... nii oli paar päeva tagasi olemas 10 firmat, kes olid valmis kinni maksma 10 jooksja 4200.-, aga jooksuhuvilisi olevat olnud juba 25... Eks siis näis, mis sest maratoni värgist saab, aga küllap tublid inimesed kampaania eesotsas ka sponsorid leiavad.
Peaeesmärk on vist ikka see, et inimesed osaleks 5 km jooksul ja maksaks ise :)