neljapäev, 30. august 2007

30 päeva maratonini

Saime eelmisel nädalal maratonimaterjalid kätte, aga õnnetuseks kaotasin need ka kohe samal päeval ära. Selgus siiski, et Berliinis piisab dokumendiga õigesse kohta minekust ning saab numbri ja muu vajaliku ikkagi kätte.

Muidu on jäänud viimased kuu aega ning närvi natuke juba koguneb. Mul peamiseks põhjuseks juuli algusest augusti keskpaigani kestnud lünklik jooksutrenn. Küll olen mahu hoidmiseks ujunud ja sõudnud neli-viis korda nädalas, aga see ei ole päris see. Nüüd nädala jagu jälle lipanuna tõden, et on taas ebameeldiv suhteliselt algusest alustada. Nii et kevadel tehtud plaanid alistada 4 tundi on hetkel pigem unistus kui reaalsus. Vaatame, kuu on veel aega.

9. septembril aga on Tallinna kesklinnas SEB Sügisjooks, millest eelmisel aastal võttis osa pea 10 000 inimest. Oleme maratonitiimiga seal ka esindatud, enamus poolmaratonidistantsil, lisaks veel hulk äripäevlasi. Et, kes tahab mõõtu võtta, siis seal on võimalus. Viimane test ja vormikontroll enne päris võistlust.

4 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Oleks konkurentsi pakkunud aga jooksen SEB-l 10 km.
Aga jõudu ka poole läbimisel, proovige kiirust tunnetada, ärge esimese 5 kilomeetriga haamrit saage, siis jõuate ilusasti lõpuni.

Anonüümne ütles ...

Te küll kõik teate seda niigi, aga ma ei suuda seda kordamata jätta: ärge forsseerige treeninguid viimastel nädalatel üle. Mis siis, et oleks tahtnud rohkem treenida. Maratonile tuleb minna puhanud vaimu ja kehaga. Edasi on vaja ainult raudset distsipliini, et ennast alguse heast enesetundest mitte petta lasta, vaid joosta ühtlases tempos võimetekohase graafiku järgi. Aga distantsi pikkust ärge kartke, race day magic aitab teid lõpuni!

Rivo ütles ...

Tom, meid on paar tegelikult 10 km peal kirjas. Ise kaasa arvatud, sest 21 võistlemiseks ei tundnud end piisavalt kindel ja tugev.

Erik, jah, teame, aga kordamine ja distsipliinile rõhumine ei tule kunagi kahjuks. aktiivset trenniperioodi ongi veel kolme nädala jagu, langevas mahus-tempos.

Kirjutan ükskord sellest pikemalt, kuidas too lünklik suvi jms sellega kaasnev esimest korda minejal jalad maha toob ehk esimese aastaga ei olegi väga tark suuri illusioone luua ning rekordaegu püüdma minna.

Aga tänan julgustavate sõnade eest, ületamatu too 42,195 km tõesti ei ole.

Anonüümne ütles ...

jep, ega viimase paari nädalaga saab vormi ainult tuksi keerata mitte parandada. Otsustavad on need eelmised 6 kuud.
Ise tõmban koormuse enne võistlusi suht kõvasti maha ja puhanud organism on palju löögivõimelisem. Ehk tavapärase 60 km nädalas teen eelviimase miskit 20+ ja viimase 10+ ilma võistlust ise arvestamata. Siiani on nagu töötanud, ehk tulemused paranevad.
Eelmine aasta mõtlesin, et kui hirmasti pingutada viimane nädal siis on lihas tugev ja kiire aga tegelikkuses keerasin viimaste nädalatega vormi nii tuksi, et kontroll võistlused olid palju parema tulemusega kui võistlused.
Puhake ja nautige viimaseid soojasid päiksekiiri.