laupäev, 7. aprill 2007

Korralik treeningnädal vol 2

Selliste, pigem sügisesse sobivate, tormituultega on üsna ebameeldiv trenni teha, sest enamus mu radadest kulgevad Pirita teed mööda. Sinna suunda on lihtsalt lihtsam ja kiirem linnast välja lipata. Jagalesin seal täna üsna pikalt erinevatest suundadest ründavate puhangutega ja korra käis peast ka mõte, et läheks ikkagi halli, aga talvel sealveedetud tunnid ja mõõdetud kilomeetrid on üsna eredalt meeles (kahjuks), et igal võimalusel ikka õue. Igal juhul jõudsin 125 minutit hiljem suht räsitult koju tagasi ja nüüd olen mõnusalt kutu.

Lähinädalatel tuleb lahendada küsimus "iga 10-15 minuti tagant lonks juua", sest jalad olid distantsi lõpus küll krampide äärel. Pudeli võssajätmisest pole mul tolku, sest ring on selleks liiga suur. Samas neid spordipoodides müügil olevaid monstrumeid, mis vööle käivad ja pudeleile kabuurina mõjuvad, eriti kandma ei tõmba. Pudel käes lipata on ka koormav.

Neljapäeval oli tegelikult päeval korraks kahtlane olla, kui kohvi jõin. Lõi vererõhu üles ning oleku kasinaks, mis korraks tähelepanelikuks tõmbas. Pool tundi und enne trenni ja 
kõik laabus. Moraal - tuleb korralikult magada, ka päeval kui vaja.

Trenninädal aga selline:
E - jooks - 60 min - keskmine pulss
T - spinn - 50 min - madal pulss
K - jooks - 90 min (sellest 12 min cooperi testile) - keskmine pulss
N - spinn - 50 min - keskmine pulss
L - jooks - 125 min - madal pulss

Ühtlasi võtan tagasi Sigma spordikella pihta visatud kriitika. Selgus, et pulsivöö oli vigane ning peale selle väljavahetamist on me koostöö olnud sujuvam ja üskteist toetavam küll.

Ja täna laekus ka Berliini maratoni korraldajate vastus grupi registreerimiseks, kaks nädalat peale lubatud tähtaega.

4 kommentaari:

BBH ütles ...
Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.
BBH ütles ...

Siin jooksevad siin tosisemad tegelinskid selliste pudelitega (all link). 300ML pole kull palju, kuid parem ikka kui mitte midagi.
Uhe pudeli voib nn. starti poosasse jatta ja sellega ringi labi joosta.

tamm.planet.ee/pudel.htm

Anonüümne ütles ...

Kohviga on veel see jama, et kohvi paneb neerud turboga tööle ja see omakorda soodustab vedeliku kehast välja viimist. Lisaks vererõhu ja pulsi tõstmisele.
Vedeliku kaasa vedamisest sain selle enesepettuse nipuga lahti, et ma hakkasin ükshetk uskuma, et ega see poole kilose Isostari purgi kaasa vedamine mulle kuidagi kahjulik ka olla ei saa ning pigem treenib käsivart kui kordamööda mõlemas käes pudelit vedada, ning mida rohkem trenni edenedes väsimus hakkab särgi vahele pugema, seda kergemaks ka pudel muutub.
Aga see 15 minuti tagant joomine on igati abiks. Ilma selleta liikumine on küllaltki keeruline. Eriti soojadel suvepäevadel.

Tene ütles ...

Eh, ma ka otsustasin, et kui treener ikka soovitas vett juua, siis ka joon. Ning petsin end samamoodi ära mõttega, et ju see siis treenib nii möödaminnes käelihaseid ka :P