pühapäev, 22. aprill 2007

Esimene võistlusjooks - Tehtud!

Täna sain esimese võistluskogemuse Rabajooksult (6,2 km). Ehkki eelmised päevad siin väga nutused ja vihmased olid, paistsid täna hommikul päike nii magusalt otse silma, et patt oleks olnud mitte välja minna ja sellest lõbusast jooksuüritusest osa saada.

Mis ma õppisin?
Esiteks tempot säilitada või võtta on üsna raske, kuna kõik rabelevad omaette. Teiseks, suu hakkab rutem kuivama kui trennijooksu tehes, nii tundsin juba kolmndal kilomeetril, et tahaks lonksu vett või vähemalt suud loputada.
Kuid katsusin ikka rahulikult omas tempos joosta, et pistma ei hakkaks hingasin rasedate kombel kaks korda nina kaudu sisse ja üks kord suu kaudu välja. Ning viimasel ehk kuuendal kilomeetril tegin spurdi ja nii kui finiš silma seletama hakkas, kihutasin kuidas jaksasin. Imekombel oli selleks ka jõuvaru täiesti piisav.
Kuna eesmärk oli siiski osavõtt, siis tulemusega eriti ei kiitle. Ent siiski tublid 38 minutit mõnusat rabasörki.

Mul tekkis hasart kaa, raja lõpus jagati vimpleid. Naljapärast võiks neid koguma hakata, ning kunagi lastelastelastele näidata, miuke vinge jooksja võib maratoniks valmistuja olla!

Järgmised sihtmärgid siis: 2.mail algav Hansapanga jooksusari, 5. mai Kõrvemaa kevadjooks (16/6km), 19.mai SEB Maijooks.

Kommentaare ei ole: