reede, 13. aprill 2007

1 km

Mõtlen, et võiks proovida, kui kiiresti ma üht kilomeetrit joosta jaksan. Nii katse poolest :) Keskkooli ajal, mäletan, jäi tulemus umbes-täpselt viie minuti kanti ning see oli ka vist esimene kord, kus ma järjest nii palju jooksma pidin. Kahju, et tüdrukutel nn sõjalist kasvatust polnud, vähemalt meie klassi poisid harjutasid seal valdavalt vaenlase eest ära jooksmist ehk siis peaasjalikult jooksid selle tunni ja pärast istusid saunas ning jõid õpetajaga õlut (loodan, et haridusamet siin lehel ei käi :P).
Mulle tundub, et praegu olen märksa paremas füüsilises vormis kui keska ajal, nii et huvitav, mis sest katsest välja võiks tulla. Ees on ainult kilomeetripikkuse jupi leidmine: Dublini kohta (kus ma praegu mõnda aega viibin) pole ma veel leidnud Delfi kaardi sarnast kaarti, kus joonlauaga vahemaa täpselt välja saaks mõõta. Kõige targem oleks ehk mingi staadion otsida, ei peaks ka tänavanurkade peal autode järel ootama.
Täna sai igatahes u viiekilomeetrine jupp poole tunniga läbitud - minu jaoks kõva saavutus -, kui nii edasi läheb, on maraton nelja tunniga läbi, ega rohkem viitsiksi joosta :P
(Jaa, jaa, ausõna, nädalavahetusel võtan ette ka pikema tee.)

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

dublinis väga lihtne mingit kergejõustikku staadionit yldiselt leida ei ole. samas on seal koht kus joosta nt 14 ha Phoeniks Park, mis ulatub peaaegu kesklinna välja ja kus on palju mõnusaid jooksuradu. Kui elad kesklinnast eemal mõnes willages siis nagunii peaks jooksuks sobivaid kohti küll ja küll jaguma. soovitan osaleda mõnel dublinis korraldataval jooksuüritusel, osavõtt on tavaliselt väga suur, samas väga kiireid jooksjaid suhteliselt vähe, ....mõnus jooksuelamus jgaljuhul.

Tene ütles ...

Tänud:) Nüüd küll juba tagasi Eestis. Ja ühe staadioni siiski leidsin Fairview pargi kõrvalt, millel oli küll kahtlane killustikkate, aga oma jooksu jooksin ära: 4:40 kilomeeter. Pärast olin poolsurnud:)