esmaspäev, 13. oktoober 2008

6 päeva Amsterdamini - segased mõtted vol 2

34. Berliini maratoni finish. foto: keegi ÄP maratoonlastest.

napid nädalapäevad Amsterdami ja isikliku kolmanda maratoni stardini ning pea on täis segaseid mõtteid. kaks kontrolljooksu näitasid, et põlv üle kahe tunni joosta ei luba ja annab tunda. tõsi, pärast trenni ja ka järgmistel päevadel probleeme pole ehk on oluliselt parem pärast jooksukoormuse vähendamist, ent jooksu ajal ikkagi ebamugav ja vastik, mis väga julgete mõtetega stardi poole vaadata ei luba.

pealegi ei ole korralikku ja kiiret jooksutrenni kevadest saadik teinud. mahtu küll, joostes, uiskudel ja jõusaalis on osad nädalad isegi 10 tunni alla tulnud (ühtegi planeeritud trennikorda pole kevadest saadik ära jäänud), ja uiskudel ka lõigutrenni, kuid põhiala- ehk jooksutrenni see kõik siiski ei asenda. niisiis mängin praegu mõttega, kas üldse tasub end lõhkuma minna.

teisalt on jälle tohutu janu selle maratoniärevuse, -stardi ja finishijärgse (ma ei teagi, mis sõna on kõige õigem seda väljendama) joovastuse järgi. kaasjooksjate rõõmsad näod, agoonia rajal ja finishijärgne kaif - kes on jooksnud, teavad. igatahes, õhtuni aega otsustada. võimalik, et lähen turistina kohale ja omadele kaasa elama.

kui jooksmaminek ära jääb, löön kaasa hoopis Tallinnas rulluisuhooajale punkti paneval võistlusel (25 km) kaasa. annaks ilma, võib täitsa tore võistlus tulla.

eks meeleolu on ikka nigel, ent erinevalt kevadest-suvest vähem dramaatiline. tollal tundus jooks ja sellega seonduva lõpetamine maailmalõpp, vigastused ja hädad käisid väga pinda. viimastel kuudel muid aalasid ja tegevusi proovides olen aga avastanud mitmekülgsuse võlu. ja, nagu ka spinnitreener Neeme ükskord nentis, et "viska see jooks kus seda ja teine ja keskendu rulluisutamisele". et kui poleks probleeme, ei oleks võibolla ka uisutamist avastanud:P niiet kõik on millekski hea.

4 kommentaari:

Helen ütles ...

Tubli, et positiivselt mõtled! Kindlasti võib teha teisi alasid ja mitmekülguses ning vahelduses on alati imeline võlu. Hoian pöialt, kui otsustad ikkagi maratoni proovida.

Unknown ütles ...

Jep, mul oli näiteks peale juunikuist Stockholmi hull tahtmine midagi muud kui jooksu teha, sõitsin terve nädala rullikatega. Teine asi, kui tervis (jalad) ei lase joosta. Siis PEAB valima muud.


Palju Äripäevakaid Amsterdami listis hetkel on???

Anonüümne ütles ...

Vahel võib kehvast seisust enne maratoni tulla välja midagi ilusat. Ma olin 2.5 nädalat järjest haige vahetult enne Helsinki maratoni, aga seal jooksin isikliku rekordi. Ilmselt seetõttu, et ei mõelnud üle. Vaid läksin lihtsalt jooksma ja jooksu nautima. Distantsi teisel poolel tundsin aeglase alguse tõttu ootamatult kerget minekut -nii ta läks. Pea püsti....kõik on veel võimalik.

Rivo ütles ...

Helen, aitäh toetamast:)

Martti, kirja sai lõpuks neli ja stardis neist pooled. Astun siiski kõrvale.

Lauri, ma arvan, et see kehtib vaid siis, kui rääkida väsimusest. Ehk teed küll alla plaani trenni, aga puhkad korralikult välja ning siis teed hea tulemuse. Mul on paraku füüsiline häda, mille täpset põhjust ei tea kevadest saadik. Lõhuks end lihtsalt ära, ma kardan. Vaatan, äkki vahetan arsti ja küsin second opinioni.