reede, 8. juuni 2007

Jookseks ka

Tere, Kuutydruk, Vali Tuul, Härts ja teised.

Olen teie blogi innukas lugeja selle loomisest peale, aga seni pole olnud julgust sõna võtta. Te olete kõik nii kenad ja tublid siin. Ma olen proovinud ka teie eeskujul natuke joosta. Aga ma ei jaksa nii nagu teie. Aga ma olen märganud, et siin toetatakse ja aidatakse. Just see mind kirjutama panigi, mu suur mure - ma ei viitsi. Tegelikult pole see mure pooltki nii suur, kui see teine mure, Murehiiglane - isegi kui ma nädalas korra rajale saan, ei saa ma üle 2km normaalselt joosta. Mu selg, teate, hakkab valu tegema. Varem ei ole seda juhtunud. Ma olen proovinud enne jooksu natuke sooja teha, see pole aidanud, võib-olla, peaks pikemalt ja rohkem. Ei tea. Ma loodan, et te mõistate ja aitate mind, et teil on mõtteid.

Teie suur austaja,
Vaarmets

4 kommentaari:

Rivo ütles ...

üks mõte - spordiarst :P

aga jooksu pealt. sul ei ole vist selget motivaatorit, miks joosta. ehk aitab eesmärgi püstitamine - a la olla terve ja liikuv, läbida maraton alla 6-5-4-3-jne tunni, jõuda trepist kolm korrust hingeldamata kõndida jne.

Anonüümne ütles ...

kui puudub varasem kokkupuude süstemaatilise treenimisega, siis ühinen Rivoga - külasta esmalt spordiarsti. uuri erinevaid sportimisvõimalusi, mis võiks Sulle meeldida/sobida.

Kuigi tihti toonitatakse meedias, et positiivsest mõtlemisest ja ka natukese tegemisest on kasu. Tegelikult see nii pole. Kasu algab alles kuskil 3 korrast nädalas süstemaatilisest treenimisest.

Jooks võib olla esimese hooga suhteliselt raske ning vaeva nõudev, siis "ei viitsi" on kerge tulema. Soovitan alustada mängulisemate/kergemate spordialadega: rulluisk, ratas, kepikõnd etc. Kui siis hiljem tekib "janu" suurema pingutuse ja eneseteostuse järele ning tervis seda ka lubab, siis võid proovida uuesti jooksu.
Jaksu kõigile,
Andres

Unknown ütles ...

ei nõustu sellega, et alla 3 jooksukorra nädalas ei toimu mingit arengut. see kehtib pigem siis kui on teatud vorm juba saavutatud, alguses kui suudad joosta 2km on kasu ka sellest kui teed 1-2 trenni nädalas.
usun et 2km-ist sama tempoga 4 km läbimiseks läheb ainult 3-4 treeningkorda tarvis. siiski põõra algul tähelepanu just ajale mida veedad jooksurajal, mitte niiväga läbitud vahemaale.

kui selg teeb valu, mida enne pole tajunud, siis peale spordiarsti soovitaks vaadatata üle jooksukingad ning proovi valida jooksmiseks pehmem pinnas. soojendusest on trenni puhul alati kasu!

Unknown ütles ...

Mina alustasin maratonitreeningut septembris 2006, enne seda jooksin vaid harvu 3km otsi, ka sõitsin rattaga, vahel rulluisutasin. Selle vormi pealt tundus idee maraton läbida "veidi" julge.
Nüüd, 9 kuud hiljem on see tehtud. Küll veidi tagasihoidlikuma tulemusega, kui viimased treeningukuud lubasid. Arvestades aga ettevõttmise hullumeelsust (nii mulle tundus vähemalt sügisel) on eesmärk täidetud. Ja juba tahaks veel:)

Kange tahtmine oli esimest maratoni "seestpoolt" jäädvustada, seega tuli fotokas rajale kaasa võtta (ja ma ei olnus ainuke selline):Martti Maraton