reede, 14. september 2007

Eesmärk alla saja minuti - tehtud

Kriban ka mõned mõtted pühapäevasest SEB poolmaratonist.
Jooksutingimused olid minu arvates ideaalilähedased.
Temperatuur mingi 15 kraadi – mõnusalt jahe. Unistan vaikselt, et oleks Berliinis ka selline ilm - veelgi parem, kui veel külmem. Siis saaks joosta esimesed kümme-kakskümmend kilomeetrit vaid seepärast, et sooja saada ja kui soe käes pole ka finish enam kaugel :P
See selleks…
Lisaks oli Pärnu maanteel eraldatud stardikoridor umbes seitsmesajale poolmaratoonarile niivõrd lai ja mugav, et sealt võisid jooksjad kaotada vaid loetud sekundid.

Stardikoridoris tegi minuga juttu Eesti ultramaratoni grand old man Peeter Kirpu, küsides et miks Atonen Äripäeva sponsoreerib ja meile 5000 krooni tahab kinkida. Et ega tal ju vormi ei ole ega midagi. Mainis veel, et võtaks ise sellise kihlveo hea meelega vastu.
Püüdsin Atoneni kaitsta ja ütlesin, et küll ta siis enda vormis niivõrd teadlik. Kogenud maratoonar. Ega ta niisama vehi :)

Jooks sujus plaanipäraselt. Seadsin sihiks joosta alla 1:40 ja see õnnestuski (aeg 1:38:26).
Kuna poolmaratoni jooksmise ajal oli tunne kogu aeg väga hea ja viimased kilomeetrid suutsin veidi isegi tempot lisada, eeldan et sada protsenti ma end päris ei realiseerinud ning mõned minutid oleks võinud veel maha võtta.
Samas polnud vorm kindlasti nii tugev, et Meelis Atoneni võita (1:31:25).

Berliini lähen positiivsete ootustega. Arvan, et vaid isikliku rekordi löömisega (3:56) ma väga rahul ei oleks. Hea oleks, kui saaks aja 3:40-3:50 vahele, väga hea kui õnnestuks saada alla 3:40.
Samas mul suurmaratoni kogemus puudub. Kui esimesed 20 km tuleb vaid meeletus inimmassis (ikkagi 40000 ühes jooksus!!!) trügida, siis ega siit head nahka ei saa. Elame näeme :)

Ah jaa. Kolme ja poole kuu tagusest varbaluu murrust on praegu järel vaid mälestus. Jooksmist see enam kuidagiviisi ei takistada ja selle taha enam varju pugeda ei saa.

4 kommentaari:

Unknown ütles ...

Päris kõva poolmara aeg 1:38 ja ka eesmärgid Berliini jaoks on vastavad (3:40)!

Mina ise oleksin Berliinis väga rahul ajaga vahemikus 4:30 (praegune mark, Helsingist) ja 4:15. Alla nelja tunni oleks ju tore joosta aga see ei tundu veel reaalne. Sügisjooksul sain kirja 1:47, täpselt 10 minutit parandust võrreldes maikuise Helsinki City Run-iga.
Berliinis võib ehk loota 10 mintsa parandust kiire ja tasase raja arvel.
Samas, olgu see lõpuaeg milline tahes, tähtis on see, et kogu üritus meeldiks ja rahuldust pakuks.

Anonüümne ütles ...

Tundub, et AP vs. Atonen läheb päris huvitavaks taktika mänguks. Loodan, et võidab ikka sport ja selge mõistus.

Anonüümne ütles ...

Et Berliinis oma aega joosta, soovitan minna sellisesse koridori, kus suure kollase palliga "jänesed" sulle sobiva ajaga seisavad. Kuigi sinu stardi nr. on ilmselt viimases koridoris, siis ega keegi eespool olevast koridorist ära aja ja soojenduseks antav kilekeep varjab ka numbrit kui vaja. Selline taktika võib tunduda küll nahhaalne, kuid sellega säästad sa ennast kõvasti ja ei tee teistele liiga kui ennast õigesti hindad. Edu!

Kidra ütles ...

olles jooksnud SEB Tallinna Sügisjooksu poolmaratonil aja 1:36 tuli Berliinis mul maratoni aeg 3:23. Nii et ... oluline on rahulik alustamine mitte massis hullult rapsida. Jõudu ja pikka meelt igaljuhul! Füüsiliselt peaks eeldus olema sinna 3:30 kanti joosta ilusti.