pühapäev, 6. aprill 2008

mõned tänased tegemised homse varna



Ekideni EMV start 5. märtsil. foto: Spordiportaal.

huvitav nädal on olnud. et pelgasin kolmapäeval massaazhist (teisipäevane mõnu) lihaspehmust, mis jooksumõnu oluliselt kärbib, läksin kesknädalal veidi ettevaatlikult välja, plaaniga veidi kiiremini joosta, ent siiski aeroobset trenni teha. ilus ilm loojuva päikesega ning eriti kerge jalg kompenseerisid kõik selle, mida pime ja hall kombinatsioon detsoober pakub. kõrvas energiline meloodia ja mõnus kerge minek ning loojuv päike - lüürika, mitte trenn:P vajalik annus enesekindlust.

reedeks plaanitud tempolippe aga tõstsin laupäeva, sest tööpäev võttis oma osa ning õhtuks oli lisaks väsimusele kergelt külmetunud tunne, mis päädis kell 22 uinumisega. üldiselt olen hakanud enne trenne silma kinni laskma, 20-30 minutit und teevad oleku oluliselt värskemaks. igatahes, otsus õige, täheldasin eile, kui oma kiire tiiru ära tegin - värskest peast ja puhanuna oli minek hoopis teine. ja kiirus on viimase paari kuuga kerkinud kuni 40 sekundit kilomeetri kohta.

muidu oli nädala suurem idee ka ekidenile ehk teatejooksule, mille käigus joostakse maraton, jõuda, ent ajanappuse tõttu jäi tiimi kokkupanek orgunnimise taha. äkki järgmisel aastal.

natuke tasuta reklaami ka. Viru keskuse uus spordiklubi MyFitness on kihvt - avar, palju valgust ning ilus vaade. dušist vabalt langeva (mitte survega inimese pihta pritsitud) veejoa all kümmeldes, äärmiselt pehme nahale, ei olnudki paartund raskuseid tõstes väga igav. et soovitan ära proovida, praegu rahvast ka veel vähe, neil esimene treening tasuta.

7 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Oleksite võinud ekidenil osa küll võtta. Üritus oli päris lahe ja kui tavaliselt näed favoriite korra stardis ja siis kunagi finišis autasustamisel, siis siin sai nii mõnegi jookushullu tuules passitud. Mitte küll kauaks...:D

Rivo ütles ...

Mõtlesin jah, et ilmselt ainus koht, kus võimalik Pavel Loskutoviga koos startida ja mõnda aega samal lõigul viibida:P Sul läks vist hästi? Planeeritud 19 minutit aja järgi tundus saavutatud.

Anonüümne ütles ...

Eh see 19 jäi ikka kaugele. 50 sekki suutsin teise ringiga kustuda. Aga ekiden on umbes nagu tervisejooksu etapid ehk alati oli keegi kellele tuulde võtta ja kellest mööda sai joosta :D

Anonüümne ütles ...

Kui just saladused pole, siis võiks aegajalt ka ikka treeningandmeid pilduda veidi (km, aeg) :)

Rivo ütles ...

tempojooksu kilomeetri kiirus 4.30-4.40, sõltub palju tuulest ja maastikust. pulss maksimaalselt 180, keskmine 175 ja alla.

pikal otsal keskmine tempo 6 min/km. pulss keskmine 149. mul läheb see põhivastupidavuseks.

Anonüümne ütles ...

Rivo, su tempojooksu pulss on liiga kiire, see juba intervallide pulss rohkem. Tempojooksul (8-10km) ei tohiks üle 170 kerkida-ega sa ei võistle ju.

enda andmed: tempojooks 4.45-4.50min/km sls 165-170
pikk jooks (20-30km) 140-155 ja 5.10-5.40min/km

lõigud 400m 180sls
mäkkejooks 200m 185sls

Rivo ütles ...

jooksja, vabandust, minu viga. mõtlesin eile kirjutades kolmapäevasele jooksule, mis oli fartlek (tavaliselt tegin kolmapäeviti tempojooksu). ehk kirja said fartlekipulsid, kiirus isegi kiirematel lõikudel nobedam, 4.20-4.30 min/km. tempojooksul jääb keskmine pulss 170 kanti.

mis su pulsinäitajad ja VO2? mul põhivastupidavus 145-160, aeroobne lävi 160, anaeroobne 180. maksimaalne 194 lööki minutis. VO2 eelmisel kevadel 54.