laupäev, 28. veebruar 2009

Patkuli Challenge vol 1 - check

Tahan tänada kõiki, kes võtsid täna hommikul nõuks laupäevase peesitamise asemel spordirüü selga ajada ja tervelt kaks tundi järjest külmas veebruarituules mööda Patkuli treppe üles joosta.

Jah. Kui ma selle ürituse välja kuulutasin, siis väikeseks hetkeks arvasin ma, et võistluspäeval viibib Patkuli treppidel vaid kaks inimest - mina jooksen ja Rivo pildistab;) Üllatus oli aga võrratult positiivne, kuna tänase võistluse lõpuks sain ma ringiajad panna kirja tervelt 17. inimesel.

Eks kõik osalejad saavad kommentaarides oma emotsioonidest ise kirjutada, kuid minu nägemus tänasest hommikust on siin:
Ilma liialdamata tunnistan, et need trepid olid parajad tapjad (seda kõige paremas mõttes;). Jagasin läbinisti jooksu võitnud Andrese mõtet, kes umbes 9/10 ringil mulle ringiga järgi jõudis ja ütles: "Kõik viimased ringid olen juba mõelnud, et see on nüüd viimane ring, millal ma veel treppidest üles jooksen". Just selline tunne minul pärast ca kuuendat ringi oligi. Kuigi võhma jagus lõpuni, siis jalgadest olid järgi jäänud süldid, mida ring ringi järel ikka ja jälle tuimalt mööda treppe üles lohistad. Siiski ma üllatusin. Arvasin, et ma kõnnin juba pärast neljandat ringi...hah... ent tegelikult juhtus see alles kolmel viimasel ringil (11-14).

Üritusega tuli mul aga väga rahule jääda. Ilm oli ilus. Tee polnud väga libe. Lihased said koormust. Ja mis kõige olulisem, seltskond oli ääretlult lahe. Sellise rahvaga teeks sporti iga kell;) Nii et veelkord aitähh kõikidele osalejatele ja eriline tänu ka kõigile, kes raja ääres üritusele kaasa aitasid ja vaatamata sellele suutsid siiski leida aega ka Patkulile koos teistega paar ringi peale teha.

TULEMUSED:

Andres 15 ringi / 21,45 km
Rünno 15 ringi / 21,45 km
Tõnu 14 ringi / 20,02 km
Teller 14 ringi / 20,02 km
StenAleks 14 ringi / 20,02 km
Raivo 13 ringi /18,59 km
Raul 13 ringi / 18,59 km
Tarmo 13 ringi / 18,59 km
Eret 12 ringi / 17,16 km
Martti 10 ringi / 14,3 km
Rivo 8-9 ringi:) / 11,44-12,87 km
Tim 8 ringi / 11,44
Ätkinson 3 ringi / 4,29 km
Kristi 2 ringi / 2,86 km
Vetikas 2 ringi /2,86 km
Eva 2 ringi /2,86 km
Kiss 2 ringi /2,86 km


RIVO võtab sõna: Panen paar pilti (fotol klikates saab veidi suuremalt ka) ja hõiskan, et üle poole aasta oli vinge taas joosta. tegelikult oli täna plaanis hoopis pilti teha, kuid pärast tunnist pildistamist/intervallitrenni viskasin ikkagi kaamera kotti ja silkasin teistega kaasa. Sten oli tellinud hea ilma, lume, trepid ning kümmekond kaasvõistlejat. hästi lahendatud laupäev, ma arvan.


START.


ESIMENE RING.


TRIO.


TEMPEL MÄLLU IGAVESEKS.


ÄPMT.


MARTTI KIIDAB RAJAMEISTRIT.


SIKSAK.


JOOGIPUNKT.


SIKSAK vol2.


VEEL ÜKS TEMPEL.


"AJAVÕTT".


MITTETREPIJOOKS.


JA TAAS TREPIJOOKS.


TÖÖRIISTAD.


VÕITJA.

Lisainfo "Patkuli challenge" kohta: http://apmaraton.blogspot.com/2009/02/veebruari-spetziell-patkuli-challenge.html

12 kommentaari:

Unknown ütles ...

Vinged pildid!!!

Rünno Ruul ütles ...

Lahedad pildid, mõnus üritus ja mis kõige olulisem - mitte ei võtnud energiat vaid andis juurde, just tulin õhtuselt sörgilt, kus energiat kehas lausa pulbitses välja ja tulemuseks üle 16kilomeetri õhtul lisaks, ilma mingi väsimuseta. Oleks veel selliseid üritusi!
(trepid muidugi võtsid kõndima küll aga need rasked hetked ongi just need, mille pärast tasub joosta ja selliseid yritusi korrldada)

Andres ütles ...

Aitäh korralduskomiteele ja kõikidele kaasjooksjatele. Tõesti ülikõva üritus oli ja enesetunne oli lõpus mõnus, kuigi viimase ringi trepid tuli esimese käiguga läbida. Peale jooksu jõudsin koju kolmandale korrusele küll kerge ohkamise ja ägina saatel, kuid kardetud trepiallergia jäi olemata :)

kratu ütles ...

ma tegin ka natu pilti. siit saab kaeda: http://picasaweb.google.com/kristi.vark/PatkuliChallenge28022009?authkey=Gv1sRgCIy_3KOLjsulFg#
ja aitäh toreda laupäeva eest. ma kahtlen, kas ma muidu enne õhtut olekski välja end vedanud toast. nüüd sai aga juba hommikul värsket õhku hingata ja mööda vanalinna konnata.

Raivo ütles ...

Et kõik ausalt ära rääkima nagu peab, pean alustama sellest, et võistluspäeva hommikul olin kui kits kahe heinakuhja vahel ning vaagisin, kas ajada end kohale või mitte. Kopsudes nimelt on juba paar nädalat kerge ragin sees (mingi üleüldine Eestit tabanud gripipuhang, eks teate isegi).
Tunnike enne starti mõtlesin, et krt – tundub tulevat kõva üritus ja käib ära. Teeb ühe kerge trenni, ega siis koguaeg võistlema ei pea. Mõeldud – tehtud...

Spordikott kiiresti kokku, joogid valmis ja auto poole teele. Võistluse kogunemiseni näitas kell aega 20 minutit. Jõuan autoni, millest üks korralik jää ja lumi on öö jooksul üle käinud ning esimesed uksed kinni jäätanud. Saan tagumise ukse õnneks lahti, käivitan tagumiselt pingilt auto ning ronin välja aknaid puhastama. Jõuan ringiga valmis ning hakkan ära sõitma, aga… tagumine uks mille kaudu ma autosse läksin on vaikselt sulgunud ning automaatselt on seega kõik auto uksed kinni…Ehk siis seis: auto töötab, uksed kinni – mina lumekraapijaga totakalt väljas passimas. Igatahes hetkeks lõin juba kogu jooksuüritusele käega ning hinges kees viha…

Kuid siiski. Kiire kõne lukuabisse ja poole tunni pärast oli „härra muukraud“ kohal ja ma ei hakka parem ütlema, mitme sekundiga olin ma juba autos sees. Start oli samal ajal jooksule just antud, kuid mõtlesin, et mis seal ikka, hilinen veidi aga väikse trenni jõuan ikka ära teha.

Ning kell 11:36 ehk 21 minutit peale ametliku stardipauku olin Patkuli treppide juures stardis. Viskasin spordikoti õlalt ning jäin ootama võistlejaid, kellele sappa võtta, et jooksuringiga tutvust teha. Kõigepealt haakisin end Timi sappa ja edasi jätkasin koos jooksu võitja Andresega, kel oli selleks ajaks selja taga juba kolm ringi. Andresega olime koos neli ringi. Siis ma lasin vaiksemaks – ei suutnud enam kuidagi püsida joonel mehega, kes kolm trepiastet korraga mäest üles tormas :) Olin siia tulnud tugevat trenni tegema, kuid olukord kiskus kätte juba tugevamaks võistluseks ja hing oli nööriga kaelas. Hea, et pulsivöö oli puusadele vajunud ning mingit sotti süda tööst ei saanud :).

Arvan, et tõus võis viia mul pulsi kindlasti 180-190 vahele. Igatahes edaspidi jätkasin omas tempos ning kuna suutsin tempot hoida õnnestus mul ka enam vähem vist kõiki võistlusest osalejaid näha. Viimastel ringidel õnnestus ka Andres kinni saada, kuid peab arvestama, et nii tema kui ka teised nägid minust kakskümmend minutit rohkem vaeva!

Kokku sain ma siis oma 1:41 tunniga täis kolmteist ringi. Vaatasin, et keskmine tempo tuli isegi 5:26/km, mis arvestades libedust ja korralike tõusumeetreid oli täitsa bro.

Kas oli raske? Oli ja ei olnud ka. Pärast järskudest treppidest ülesjooksmist oli küll viimastel ringidel päris valus, kuid sellele järgnes igakord pikk ja sujuv langus, mis lasi taas korralikult taastuda. Kriitiline hetk oli viimasel ringil, kus mõlemasse säärde lõi Patkuli tõusul kramp. Läksin üle käimisreziimile ning mäkke jõudes polnud õnneks krambist haisugi ning tempo õnnestus ka taastada. Ei tea, kas sai liiga kuivalt joostud… ja ütleme ausalt, et ega pole tegelikult ju selliste tõusudega väga harjunud ka. Vaatasin huvi pärast Google Earthist, et kõrguste vahe oli rajal 26 meetrit ning tõusude kogusumma võis ühel ringil olla kuskil 35 meetri kandis – kel tehnika oli kaasas võiks täpsustada! Olen ülimalt tänulik :)

Igal juhul suured tänud Sten-Aleksile. Võistlus ületas selgelt ootusi. Samuti suured kiitused kõikidele osavõtjatele (– teiega võiks edaspidigi luurele minna!!!) ja loomulikult ka fännidele ja abimeeskonnale raja ääres, kes võistluse toredalt lõbusaks tegid. Aitähh veelkord!!! :)

Rünno Ruul ütles ...

mul kõikus kõrguste summa ringil 32-36m vahel, andur või asi :P aga umbes sinna kanti jah. mingi 2,5% või nii oleks keskmine tõus/kalle olnud, kui koguaeg oleks tõusnud.

Anonüümne ütles ...

Ülivõimas. Kiskus endal kohe pulsi üles, kui seda lugesin. Hea meel, et Andres nopib suure kannatamise viljasid.

Millal vol 2. tuleb. Egas saa Andresele jätta muljet, et ta võitmatu on :D.

Head taastumist!

StenAleks ütles ...

To "Jooksmine on pingutus aga ka nauding" - Sa jooksid õhtul sellele kõigele veel 16 kmi otsa? See on nüüd küll see koht, kus oleks paslik pärida "milliste steroidide peal sa töötad";) Nali naljaks - tegelikult on see kadestama panev näitaja. Mina näiteks koristasin pärast Patkuli jooksu oma väikse korteri ära ning pidasin ennast juba seejäral suisa kangelaseks...hah hah. Tubli oled!

To Kratu - väga vinged fotod. Aitähh sulle suuresti nende eest:)

To Raivo - Mul on hea meel, et sa oma ainsad võtmed töötavasse autosse lukustasid. TÄnu sellele saan ma nüüd lõpuks särada ühes edetabelis sinust kõrgemal kohal:)))

To Rax - vol 2. lähiajal näha ei ole ent tulemas on terve rida teisi katsumusi, kus sul avaneb võimalus proovida Andresele tuul alla teha;)

Rivo ütles ...

Martti ja jooksmine on pingutus..., aitäh:)

Raivo, respect. pooletunnise hilinemisega selline tulemus. võimas.

Eret ütles ...

Tänud korraldajatele, väga vahva üritus oli. Kui ma algselt arvasin, et esimestel ringidel jooksen treppidest üles, siis natukese aja pärast kõnnin ja lõpuks rooman kuidagi moodi, siis oma üllatuseks pean tõdema, et läks paremini - roomamiseni ei jõudnudki ning kõndides sai tehtud ka vaid mõned üksikud sammud :)

Pärast läksin otse Rakverre ja kui bussi pealt maha astusin, siis esimesed jooksusammud ei olnud just lihtsad, aga peale esimest kohmetust oli üllatavalt kerge joosta, nagu ei olekski 2h trepijooksu seljataga.

Super!!!
Ootan järgmist challengit :)

Rivo ütles ...

Eret, sa pidasid vingelt vastu. isegi mina, kes ma pool jooksu pildistades sohki tegin ja kõmpisin ja jõudu säästsin, jäin viimasel ringil sust maha.

StenAleks ütles ...

Eret:) Sa olid supertubli!