reede, 16. jaanuar 2009

motiveerimise ABC

hommikul avaneb basseinis enamvähem selline vaade.

täna 6.30 paiku äratust vaikima sundides polnud küll tunnet, et läheks ja ujuks paar kilomeetrit enne tööd. et polnud kaugel teise külje keeramisest. õhtul kokku pakitud kott siiski motiveeris jalgu alla võtma (see on muide üks tõhusamaid motivaatoreid. et sul pole ju vaja muud teha, kui voodist üles saada) ja pärast hambapesu suutsin juba silmad lahti ka hoida.

ujulasse jõudes oli pesuruumi põrand juba märg ning basseinis üksikud sulistajad. paarsada meetrit soojenduseks ja siis veidi hoogu üles. olen viimastel kordadel end kohati mõneks minutiks omamoodi transsi viia, et ei pane kulgevat aega ja teekonda tähelegi. ehk igav ja monotoonne trenn ei hakkagi vaimule. täna proovisin uut hingamist, et rütmi ühtlustada ja jälgisin seda ning veetsin poole tunni jagu omas mullis - kuskilt ei kiskunud krapmi või häirinud midagi ning lõikasin veest noana läbi. mõnus, hea minek ja tempo. ehk paar kilomeetrit lendas täna eriti mõnusalt ja hommikune vastikustunne liigutamise oligi kadunud.

nii, et teinekord tasub poolvägisi harjutama minna. ja hästi lõppenud trenn ning hea enesetundega basseinist lahkumine töötab motivaatorina eriti hästi. et tahaks seda tunnet veel kogeda.

3 kommentaari:

Helen ütles ...

Ma mäletan eelmisest talvest oma hommikuujumisi, kui ma pesin kodus silmad kinni hambaid ja mõtlesin, et kas ma tõesti lähengi ujuma... Ja läksingi... Aga no mu motivatsioon oli siis ka raudne ja mingeid allahindlusi ma ei teinud. Igatahes väga tubli oled!

StenAleks ütles ...

:) Nojah. Piinlikkusega pean tunnistama, et nüüd, kus mul on võimalik ka hiljem kui kell 6:30 ujulasse minna, olen valinud just selle kasuks.

Ideelisel tasandil olen ma sinuga aga täiesti ühes paadis, Rivo. Vähe sellest, et varahommikune trenn äge on, on sellel ka märksa enam eeliseid.

Eriti veel rääkides ujumisest. Ei ole paremat aega ujumiseks kui varahommik, millal Kalevis igal ujujal oma rada on. See välistab olukorrad nagu minul täna, kus kell neli algas Kalevis esimesel kolmel rajal trenn, mis tähendas, et mina jagasin oma 50 meetrit veel umbes seitsme inimesega:)Naljakas...ent tüütu

Rivo ütles ...

Sten, täpselt. see tunglemine, kui seda nii võib nimetada, on põhjus hommikuseks kulgemiseks. hakka või liblikat ujuma :P

ja hommikusel harjutamisel on teine suur pluss ka, et saab õhtu vabaks. poleks uskunudki, et on võimalik hommikuti trenni teha. keha harjub ikka päris paljuga.

Helen, aitäh. kui korrapäraselt ebameeldivust trotsida ja sellest midagi head-kasulikku leida, siis see aitab tahtejõule kaasa.