esmaspäev, 21. jaanuar 2008

vihma ja rahe ja lörtsi ja tuuleta

sellest pühapäevahommikusest jooksmisest võib pikapeale asjagi saada. soojenduseks hakkasin eile koristama, ent päike ja ilus ilm ei lasknud selle hobiga pikalt tegelda ja kaks tundi pärast ärkamist leidsin (naabrid leidsid ka) end väljas trepilt soojenduseks võimlemas.

mõnevõrra hiljem leidsin end vähem ja rohkem aktiivsete kaaslinlastega Kadrioru pargist tiirutamast, sest mere ääres on küll kihvt, aga ilmal on paha komme mitte arvestada mu huvidega teha rahulik ja madala pulsiga sörk. igatahes tuleb alati võimalust kasutada ja päikesega lipata, muidu on jälle paar kuud hallis ja masendavas udus. polnudki vist Berliinist alates päikese käes jooksnud, korraks jõudsin kahetseda päiksekate mittekaasavõtmist, kuid too oli suht pseudomure mõnusa ilma juures.

igatahes ärkasin taas esimesed 7-8 km ning oli kergelt veider olla, pulsil ka. 21 km teine pool läks juba kiirema tempo ent madalama pulsiga. inimkatsed jätkuvad ehk järgmisel nädalal ärkamiseks kolm tundi, äkki loob nii rohkem.

neli jooksutrenni õnnestus eelmisel nädalal läbi teha. ujumine oli ka veel kavas, aga polnud kuidagi viitsimist ja siis ei hakanud vägisi, kõverdasin selle asemel käsi ja tegin kaks ÜKE-trenni. alanud nädal on mahunädala tipp ning püüaks sel korral korralikult. kilometraazh peaks ületama 50. võtan väga rahulikult.

varustusest kah. jooksen ca kuu jagu adidase mudeliga adiStar (Cushion 6), sest kevadel hangitud ning Berliinis maratongi joostud Supernovad õnnestus natuke ribadeks lipata ja Asicsi Nimbused (nii vana versioon, et ühtki viidet ei leinud) on oma kilometraazhi ka juba ammendanud. aga adiStari pihta ainult kiidusõnu – hästi pehmendatud (mul on tundlikud kepsud), istuvad suurepäraselt (mulle mugavamalt ja täpsemalt kui Supernova mudelid) ning jalas kindlamad-usaldusväärsemad. vingu jätkub ainult toonide teemal, miks on siinsesse suusailma tarvis valgeid jalatseid.

4 kommentaari:

raimo ütles ...

Adistarid ongi pehmemad, kuna nad on mõeldud inimestele, kellel on nn jala alapronatsioon. Neid on muuseas tubli vähemus inimestest, nii viiendik ehk.

aga iva on lühidalt: alapronatsiooniga inimestel on kõrge pöiavõlv, lihtsaim viis selle teadasaamiseks on jätta põrandale märg jalajälg - kui kanna ja päka vahel on kitsas kaarjas ribake (või puudub see sootuks), on tegu alapronatsiooniga.

sisuliselt tähendab see seda, et vaja on jooksutossu, mis tublisti pehmendaks sammu ning laseks samal ajal pöial vabamalt liikuda, st puudub tugevam toestus jala siseküljelt (mis on stabiilsete tossude, nt supernova puhul).

mul on vanast ajast adistarid, jooksin ka paar aastat tagasi nendega, ent tekkisid probleemid - pikka maad joostes nihkusid tallad paigast. panin need kahepoolse teibiga kinni, aga pikka maad jooksma nendega ikka ei lähe. Viimasel kahel aastal kasutan hoopis Gel Nimbuseid, mis mõeldud samuti alapronatsiooniga inimestele ning sobivad vähemasti mulle tunduvalt paremini.

Anonüümne ütles ...

Olen ise Supernova suur fänn. Alguses pelgasin ned kolmetriibuga firma tosse, sest liist oli meeletult kitsas aga sellega harjus. Tossud on jooksmiseks väga pehmed. Kummalistest kohtadest hakkab vahel hõõruma. Maratoni ei julgeks nendega joosta. Samas on maastikujooksuks nad liiga kõrged. Aga 10-20 km asfaldi jooksuks ideaalsed.
Need koma märgiga jooksusussidesse jalad panna on ikka täielik mõnu aga nii pehmed nad ei ole kui Adidased. Aga maastikut julgeks rohkem minna jooksma.

Rivo ütles ...

olen seni mõlemad alustatud maratonid adi jalatsitega startinud. Berliinis Supernova 6 ja Tallinnas siis adistar. asfaldile sobivad hästi, samuti spordihallis.

konstruktsioonilt tundusid adid kevadel tegelikult esimest paari hankides veidi haprad (näiteks Asicsiga võrreldes) ning lõpuks õnnestuski laia jalaga kangast paarist kohast rebestada (talla sisekülg, seal hõõrus üks jupp sussi seest pealse vastu ning sügiseks oligi auk sees). Adistar Control tundub konstruktsioonilt ja koostiselt tugevaim ning teoreetiliselt tohib neutraalse jalaga ka toestatud jalatsiga joosta, et võibolla proovingi järgmisena seda paari.

erineva laiusega liiste pakub muidu New Balance, aga nende pehmendused mulle ei sobi.

ja maastiku tarvis asfaldijalatsid ei sobigi, pole ei sügavat mustrit ning pealsed ei talu palju räsimist.

aga isiklikult Nike´i ei fänna, ülehinnatud tundub olevat (võrreldes sama klassi jalatseid, näiteks). kasutuskogemust muidugi pole, sest sussi valides vaatan ikka Asicsi ja adi poole. Nike`i jooksusokid Elite aga on väha head leiutised.

Anonüümne ütles ...

World Of Warcraft gold for cheap
wow power leveling,
wow gold,
wow gold,
wow power leveling,
wow power leveling,
world of warcraft power leveling,
wow power leveling,
cheap wow gold,
cheap wow gold,
maternity clothes,
wedding dresses,
jewelry store,
wow gold,
world of warcraft power leveling
World Of Warcraft gold,
ffxi gil,
wow account,
world of warcraft power leveling,
buy wow gold,
wow gold,
Cheap WoW Gold,
wow gold,
Cheap WoW Gold,
wow power leveling
world of warcraft gold,
wow gold,
evening gowns,
wedding gowns,
prom gowns,
bridal gowns,
oil purifier,
wedding dresses,
World Of Warcraft gold
wow gold,
wow gold,
wow gold,
wow gold,
wow power level,
wow power level,
wow power level,
wow power level,
wow gold,
wow gold,
wow gold,
wow po,
wow or,
wow po,
world of warcraft gold,
cheap world of warcraft gold,
warcraft gold,
world of warcraft gold,
cheap world of warcraft gold,
warcraft gold,buy cheap World Of Warcraft gold
Maple Story mesos,
MapleStory mesos,
ms mesos,
mesos,
SilkRoad Gold,
SRO Gold,
SilkRoad Online Gold,
eq2 plat,
eq2 gold,
eq2 Platinum,
EverQuest 2 Platinum,
EverQuest 2 gold,
EverQuest 2 plat,
lotro gold,
lotr gold,
Lord of the Rings online Gold,
wow powerleveling,
wow powerleveling,
wow powerleveling,
wow powerleveling,world of warcraft power leveling
ffxi gil,ffxi gil,ffxi gil,ffxi gil,final fantasy xi gil,final fantasy xi gil,final fantasy xi gil,final fantasy xi gil,world of warcraft gold,cheap world of warcraft gold,warcraft gold,world of warcraft gold,cheap world of warcraft gold,warcraft gold,guildwars gold,guildwars gold,guild wars gold,guild wars gold,lotro gold,lotro gold,lotr gold,lotr gold,maplestory mesos,maplestory mesos,maplestory mesos,maplestory mesos, maple story mesos,maple story mesos,maple story mesos,maple story mesos,
p3s6a7hb