teisipäev, 16. oktoober 2007

Hooaeg 2008 alga

ehkki mõned maratonielamused on siia veel tulemata, viskan pilgu nats edasi. paar nädalat nüüd puhatud, luuslanki siiski löönud ei ole. pigem on peas uued ideed ja plaanid ning maratoni posiitivne laeng kestab siiani. selle pealt on hõlbus uue aasta plaane teha.

tiimiga otsustasime jätkata, mõned uued liikmedki värbatud. samuti on meid nõus jälgima-nõustama meid tänavugi juhendanud Rein Raspel. järgmise aasta sügisel lipatavat maratoni veel välja valinud ei ole. lähinädalatel see ja palju muudki veel ees. üks idee on minna kevadel Berliini poolmaratonile. näis.

samuti on veel päris paika panemata tegevused ja vajalikud etapid, mis sel aastal veel ideedeks jäid, ehk jõuab järgmisel aastal ära teha - 
a la kuulata spordiärevusest ja sellega toime tulemisest, toitumises ja toiduplaanist jne.

igatahes. kaks eesmärki hetkel järgmiseks hooajaks on:

- kevadel jõuda joosta poolmaraton 1.30ga
- ja sügisel maraton alla nelja tunni

Raul arvas ettevaatlikult, et esimene on äkki liigoptimistlik (ikkagi kilomeetritempo 4.30), kuid praegu siiski julgen sellele mõelda - esiteks on kuid rohkem kui Berliinini oli ning teiseks on mingi põhi all juba, erinevalt kevadest, mil õnnestus juuniks end suht heale tasemele vormida. et eeldusi on. ja huvi. ja tahtmist. aga maraton alla 4 tunni - selles ei kahtlegi. kui vähegi probleemideta treenida saab ja jõuab, ei tohiks tõrkeid olla.

eile tegime teise lõigutrenni peale maratoni - kiirem jooks sobib hetkel hästi.

6 kommentaari:

Raul ütles ...

Täiesti nõus, et alla 4 maratoni läbimises ei ole küsimus. 1.30 olen ka nagunii mõttes poolmaratoni jaoks alla kirjutanud. Lihtsalt kalkulatsioon näitab, et pean jooksma siis poolmaratoni 18 minutit kiiremini kui septembri alguses Tallinnas ehk iga kilomeetri kohta tuleb ca 50 sekundit maha näpistada ja see paneb praegu natuke kukalt sügama ...aga mitte sugugi muret tundma ega eesmärgist loobuma. Rivo, ma muretsen hoopis sinu pärast, sest sa pole poolmaratoni jooksnudki ega tea palju sul tuleb oma aega parandada :P

Rivo ütles ...

vastupidi, mul on poolmaratonikogemus igal juhul parim ja rekordaeg:P

Unknown ütles ...

2007 pole veel läbi - Saaremaa Kolme Päeva jooks on ju ukse ees!
Jõuate veel registreeruda!

2008 plaane võib aga teha juba sellegi poolest.

:-)

Anonüümne ütles ...

Selleks, et poolmaraton alla 1:30 läbida tuleb kilomeetrid joosta alla 4,16.

Kilomeetritempo 4,30 annab lõppajaks 1:34,57.

Raivo ütles ...

Poolmaratoni eesmärk (1:30) on sul väga ambitsioonikas - respect... Selle taseme pealt peaks maratoni läbimine alla 3:30 olema vormistamise küsimus.
Jõudu ja tänud sulle minu (meeskonna) innustamise eest :)

Rivo ütles ...

Raivo, eks tibusid loeme kevadel-sügisel, aga mõelda tasub suurelt;)

aitäh arvutuse eest, kipun automaatselt poolmaratoni 20 km ja täispikka 40 km pikkuseks pidama.