teisipäev, 12. oktoober 2010

tänast 100 km ära viska homse varna ehk lähme jälle hulluks

matkajad Haanjas, taamal Suur-Munamägi. foto: Adventuretreks.com.

täitsa segased, aga veidi vähem kui kolme nädala pärast jälle Haanjasse minek. kui kevadel suusatasin seal 100km, siis sel korral plaanis Haanja100 Jala. nimi vast kõneleb.

kontrollaeg on 16 tundi, start 30. oktoobril kell 6. tõsi, 100km läbimiseks selle ajaga peab ilmselt jooksma päris palju. kuid samas võib just nii palju uhada kui tuju, tahtmist ja vormi on. rajal saab süüa-juua, lobiseda. kõnnitakse 6,25 km ringil.

mul on igatahes elevust juba mitme päeva eest ja uni rahutu - no mõtle ise, start ja finish pimedas ja pealampidega, äge maastik, ilmselt keeruline ilm, pärast kontide soojendamine saunalaval õlle seltsis. äge ju. ja sellele järgneb siis puhkusekuu, mis saab olema spordivaba.

õhtul siis poodi maastikupaput valima, et see lähinädalail sisse käia.

kui keegi siinse blogi lugejaist tahaks ka tulla ja näiteks transpordi-majutust klapitada (püüame midagi stardipaiga ehk Haanja lähedale leida), siis jäta kommentaar.

9 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Kas plaan on tõsiselt 100 km täis saada üritada?

Rivo ütles ...

ilus oleks, aga illusioone ei loo, sest see tähendaks 16 tundi jooksmist, rada on raske. aga 16 tundi jooksu ma hetkel veel välja ei kannataks, olen vist 30 km jagu sörkinud pärast 1,5 aastast pausi. niiet võtan enne võistlust eesmärgiks 16 tundi täis käia, esimese paari ringi ja nende tempo peale saab miskit kilometraazhi ka ehk sättima hakata.

meil plaan muidu Maratonitiimiga välja minna, ja on minu omast julgemaid plaane ka. eks autorid räägi peagi ise ;)

Raivo ütles ...

Hull üritus tõepoolest, mis pani kohe ka minu mõtte kohe erutusest lendama :)
Tegelikult olen ma endamisi mõelnud, et ükskord võiks 100 km ühe ööpäeva jooksul küll joostes-jalgsi täis teha. Et selline võimalus aga niivõrd kiiresti avaneb…

Praeguse seisuga olen suure tõenäosusega samuti Haanjasse tulemas. Kas aga kohe ka 100 km täis teha?
Loomulikult tahaks!!!! :=) Aga eks vaatab.
Hetkel on jalad veel üheteist päeva tagusest Lillepi kuue tunni üritusest üsnagi kanged – nädalavahetuse sörk tuli üsnagi puiselt ja aeglaselt välja.

16 tunnine ajapiir 100 km jooksule-käimisele on tegelikult päris karm. Eriti arvestades olusid – võimalik lörts, libedus, miinuskraadid, ca. 1000 tõusumeetrit – raja profiil on tegelikult veel täpsustamisel. Aga eks pime ilm seab korraldajatele piirid.

Kuna poole lühemaid otsasid on elu jooksul mõned ikka kogunenud võin enda kogemusest öelda, et 50 km võib kaheksa tunniga veel ilusti vaid käies läbida. Aga seejärel on (vähemalt minul) sellist tempot küll väga raske hoida.
Seega 100 km läbimiseks tuleks (et ajaliimidi sisse pääseda) vähemalt kolmandik maast sörkida.
Igatahes vingelt hull üritus on toimumas ja on mida lähinädalatel oodata :)

Anonüümne ütles ...

Tuleks, aga puudub maratoni vaheaeg.

Rivo ütles ...

velofoorumis jutuks, et äkki siiski fikseeritakse.

Anonüümne ütles ...

Tere,kas minek on kindel? Stardiprotokollist teid veel ei leidnud. Kui minek on kindel, kas siis oleks võimalik seltskonnaga liituda? Põhjast lõunasse minek üksi üsna pikk ja kulukas. Pealegi - seltsis ju segasem.

Rivo ütles ...

plaanime küll. aga kuna täpsed minejad selged alles reedeks, siis veel kirjas tõesti pole. aga kirjuta rivo@aripaev.ee, tean siis arvestada ja annan teada, kui me plaanid selged.

Raivo ütles ...

Hetkel siis jala100 üritusele juba 21 registreerunut, nende hulgas ka nt. Peeter Vennikas ja Aivar Luud. Nii, et Eesti mõistes tuleb täitsa tipptasemel ultrajooksu(käimise) üritus 
Velo.clubbers foorum annab ühe ringi tõusude kogusummaks 89 meetrit ehk siis kogu raja peale 1424 meetrit, nii et väga karm ei ole.
Pigem ikkagi tuleb lisaks teekonna pikkusele karta pigem külma ja märga ilma ning pehmet rada.

Rein ütles ...

Soovin osaleda Haanja100 jooksus. Probleem on kohalesõidus ja majutuses. Kui keegi organiseerib midagi, olen nõus osalema.
Soovin stardis olla vähemalt kell 8.00. Üle 6 tunni ei kavatse osaleda.
Ette tänades
parn.rein@gmail.com