teisipäev, 2. veebruar 2010

lendur

käisin eile jälle lendamas. väljas toimunud hullumaja vaadates kadus küll trenniplaan, aga Piritale hooldatud suuskade järele minnes mõtlesin "kui ma juba siin olen, käin siis ära". normaalsed inimesed on sellise ilmaga muidugi kodus, see paistis juba tühjast parklast. mulle on keeruline ilm trennides vahel rohkem istunud, jääb meelde ka paremini.

kui suusad alla sain, tundsin, et olen kuidagi pikem kui tavaliselt. ja esimeste tõugete järel sain aru, et tuleb viimasepeal lippamine. libisemine oli senikogetust parim, seda peale sadavast ja üha sügavamaks muutuvast hangest hoolimata. aitäh Pirita Hawaii hooldemeestele.

Pirita pikal sirgel näiteks võtsin vabalt paaristõugetega kinni eespooluhavad uisustiilitajad, mäest läksin üles lennates. vinge, ma ütleks. laskumised olid veidi kahtlased, sest jälge polnud kohati näha, lõppes kõik siiski turvaliselt.

teine ring läks juba muidugi vaevalisemalt, sest lahtist lund oli sügavamalt ja vist ka kerge väsimus. sõidu alguses kogetud pikkuse kasv kippus kahanema. aga seni tõesti meeldejäävaim sõit, hea muss kõrvas, vähe rahvast rajal ja mõnusad suusad. nii on ju lausa lust harjutada.

5 kommentaari:

Raivo ütles ...

Teed siis määrdemüüjatele kõva müügitööd :) Aga jah, tõsi ta on - kui tahad teistega samal pulgal olla või parem, siis tuleb lisaks higile ja tööle ka määrdele panustada... Olen ise ka seda juba tõsiselt mõistnud.

Rivo ütles ...

muidugi, sellisest infost tunnen ise alustajana palju puudust, loodetavasti aitab kedagi.

Riho ütles ...

Tõsi. Ka mulle meeldib teha trenni pigem väga s**a ilmaga. Endal raske aga lõbus.
Kui tahad suusahoolduse kohta sellist üldisemat teksti lugeda, siis võid selle läbi sirvida http://www.nevene.ee/failid/murdmaasuuskade_hooldus_nevene2009.pdf

Anonüümne ütles ...

Praeguse ilmaga on lausa lust määrida, nii vaba, kui klassikat. -5 kuni -10 kraadise ilmaga on tavaliselt parimad pidamis ja libisemisolud. Kui lund ei saja, siis väga raske määrimisega mööda panna.

Lauri

Anonüümne ütles ...

Eelmine aasta lõpust alustades sai oma sõitu sõitma hakat peale Harimäge, see on umbes alates 20km. Enne seda oli paras tõmblemine ja loksumine, et enamvähem oma tasemega punti jõuda, lisaks on esimese 20 km sees parajalt tõuse, mis oleks kasulik enne läbi sõita, et mitte ennast näoli sõita.