neljapäev, 25. veebruar 2010

kas järgmiseks Vasaloppet?

Vasaloppeti start. Foto: SVT.


nagu hea piltnik Jarek Jõepera ütles, läbib üks õige Eesti mees Tartu Maratoni. tehtud. aga kuhu edasi?

ma tean, et 7 tundi ei ole just teab mis uhkustamisväärt saavutus, ent hammas on sedavõrd verel, et peaks juba uueks katsumuseks atra seadma. uued osalemisotsused, eriti kergelt hullumeelsete võistluste omad (nagu Vasaloppet oma 90 kilomeetriga tundub), tulebki võistlusjärgse eufooria pealt, kui lihas juba taastunud, aga emotsioon veel värske, teha :P

sel aastal läänenaabrite juurde ei jõua, sest 90 km klassikasuusatatakse seal juba 10 päeva pärast. aga järgmisel aastal ehk? vaadake näiteks eelmise aasta stardist videot. kas ei aja mitte isu peale?

üldse avanesid mulle sel talvel suusamaratonide silmad. kuna varem polnud ei huvi ega tegelemist, ei pannud ka tähele. sel talvel saab ehk jala veel valgeks Salomoni sõitu Valgehobusemäel 14. märtsil, mõttes olen arvutanud osalemist ka järgmise nädalavahetuse Haanja sõidul. näis.

eile tegin üle paari päeva esimese harjutuse. hommikul veel eriti ei viitsinud, aga õhtul lund vaadates tuli isu. kõik sujus ja libises. kartsin, et keppide ja lume ja suuskade vastu on väike tõre, kuid huvitaval kombel ei ole pikk sõit sellist templit jätnud. taastumine on üldse üle ootuste lihtsalt ja kiirelt kulgenud. sel nädalal võtab siiski veel rahulikult.

lisa: aitäh terastele lugejatele, Haanja 100 ehk 100 km suuskadel 20. märtsil. ütleme nii, et tekkis idee.

5 kommentaari:

TÄPI ütles ...

aga Haanja100? :P

Rivo ütles ...

ohhoo, mis tore asi toimumas. tänan info eest. lisasin selle postitusele.

Kaido ütles ...

Haanja maraton saab kindlasti olema tore. Panin ennast ka kirja. Ma pisut pelgan seda, et seal pidi saama suurel kiirusel kurvis võssa sõita (asi, mis Tartu Martoni laial rajal võimalik ei ole). Soovitan klassikat ka trennis sõita :)

TÄPI ütles ...

eelmisel aastal oli küll esimesed 5 km pidev paanika, et kitsal rajal (vist oli 2-3 jälge) järskudel nõlvadel ellu jääda. väga palju oli kukkujaid, kellest ei saanud mööda ja tuli ise samasse puntrasse kukkuda.

Anonüümne ütles ...

Suusahunt 2010 - võistlus toimub 13.märtsil 2010. aastal Kääriku suusa-ja puhkekeskuses.. Võistlus toimub Kekkose suusarajal klassikalises sõidutehnikas. Võistluse algus on 9.00 ja lõpp 17.00. Võistluse jooksul peab võistleja läbima võimalikult palju kilomeetreid Kekkose rajal.

http://www.suusahunt.ee/