neljapäev, 21. jaanuar 2010

teel suusahundiks

talverõõmud.

kuna algajal igasugune inf ja abi teretulnud, siis üks soovitus. olen kahel korral suusad Hawaii Expressi Järve esinduses määrida lasknud ning tööga igati rahul. lisaks saab sealt mitmepäevase järjekorrata asjad kätte. seega kiire ka.

eile käisingi õhtul seal püsside järel ning suundusin Piritale. psühholoogiline tõrge välja külma kätte minna oli tegelikult suur ning kodus võitlesin tükk aega sooviga harjutuskord tänasesse edasi lükata. samas nädalavahetuseks lubatakse veel jahedamaid temperatuure ning tuli ikkagi minna. õnneks kaotavad spordiriided liigutades ebameeldiva tunde suhteliselt kiiresti.

üldse on jahe aeg see, kus saad spordirõiva töötamisest ja headusest aru. näiteks 1,5 tundi rajal tegeledes ning hiljem riideid vahetades on spordipesu ja fliis peaaegu kuivad, ainsana on niiske välimine kiht ehk kilekas. võimas. pärast kiirelt kuivad kihid selga ning polegi nagu väga jäine. kinnaste ehk näppude külmetamise probleem veel on, sest mu Salomoni suusakindad on esimesed veerand tundi külmast šokis ning alles siis liigutamise peale soojenevad ja täidavad oma eesmärki. mütsiprobleemi lahendasin lihtsalt - külmema ilmaga kaks tükki üksteise peale.

aga eilsest. rahvast oli vähe, see oli hea. see on hea ka pikemas perspektiivis, et rada pole õhtuks väga ära sõidetud. 15 ja enama külmakraadiga, millele seltsiks veel tuul, rahulikust harjutamisest eriti mõelda ei taha ning sooja hoidmiseks lasin torud eile ikka tühjaks. kuna libisemine oli ka selline, t tundus, et jään oma oskustega suuskadele pigem jalgu, tegin nädalavahetuse ligi 1,5 tunnise ringi tunni ja viie minutiga. ise ka ei uskunud. niiet Raivo, määrdest sõltub väga palju :P

ahjaa, talvel tasub prillid vist ka hankida. läbipaistvad. muidu saab laskumistel jäised läätsed silmadele. pimesi ka nagu ei saa.

7 kommentaari:

Raivo ütles ...

Mõtlen, et laseks esimest korda oma suusad ära määrida Tartu Maratoniks ja "lendaks siis" :)

Kuidas see vanasõna oligi - raske treeningul (ehk treeninguks määri ise või ära määri üldse suuski) ning kerge lahingus (võistluseks lase proffil suusad määrida)

Anonüümne ütles ...

libisemine sõltub 80% ikka ilmast ja alles 20% mida sa alla paned. Praegu jäiseks nühitud suusarajal libiseb ka määrimata nagu püss.

Lauri.

Riho ütles ...

Samad sõnad.
Külmaga suurt vahet pole, kas on määre all või mitte.

Anonüümne ütles ...

On ikka suur vahe külmaga. Nimelt külmaga muutub lumi abrasiivseks nagu liivapaber. Määre kaitseb suusapõhju. Kulub määre mitte suusapõhjad. Libisemises jah suurt vahet pole.

Lauri.

Anonüümne ütles ...

Oot mismoodi sa siis treenid kui määret üldse all ei ole ?!
Libisemisega on treeninguil muidugi pohh... aga pidamine PEAB alati korras olema,muidu ei tule treenimisest midagi välja.

Riho ütles ...

Minu viga jah. Pidasin siinkohal silmas libisemismääret.

Anonüümne ütles ...

Libisema peaks ikka suusk ka treeningul. Näiteks kui kavas on rahulik treening nii pulsiga 140-150 ja suusk üldse ei lippa, siis kujuneb see parajaks jõutreeninguks, eriti Harku ringil, kus nagunii lükkad suurema osa paaristõugetega läbi. Pärast käed täitsa surnud.

Lauri.