teisipäev, 6. mai 2008

Hakkan korralikuks...

...või siis vähemalt korralikumaks :)
Andsin endale lubaduse, et sellest nädalast hakkan korralikult trenni tegema. Kolm korda nädalas jooksma. Nädala sees lühemad otsad, nädalavahetusel pikk ots.
Ja eile oli hea algus korralikuks olemisele. Läksin peale tööd ilusti jooksma. Täpset distantsi ei tea, aga tunde järgi 7,5km ajaga 53:39, keskmine pulss 162, kilomeeter keskmiselt 7:09min. Mina ei tea... mul see pulss ikka nii kõrge keskmise jooksutempo juures. Eelmisel aastal kui treener Rein Raspel rääkis, et võiks joosta 130-140 pulsivahemikuga rahulikku jooksu, siis minul ei tulnud see kuidagi välja. Et sellist pulssi hoida, tuli mul teha midagi kiire sammu ja sörgi vahelist, mis mulle üldse ei meeldinud. Venid ja venid ja venid...
Peale dr Männiku loengut, kus ta soovitas teatud harjutusi seljale iga hommik teha, olen vähemalt trennipäevadel peale jooksu neid harjutusi selja tugevdamiseks teinud. Paistab, et need mõjuvad. Selg väsib vähem ära ning ei valuta. Muidugi pole veel pikka maad jooksnud ka sel aastal. On sellised 8-10km jooksud olnud. Nädalavahetusel lähen maale ning seal võtan kindlalt ühe pikema jooksu ette. Näis siis, mis selg tunneb.
Jooksude vahele või asenduseks pean sõitma ka rattaga. Ja jooks maastikul-metsas. Kohe metsa sees, mitte metsarajal. Ning rulluisutamine, mu murelaps, tuleb selgeks õppida. Pean ju xdreamile ka mõtlema, mitte ainult maratonile. Oh, see rulluisutamine. Teab keegi, kas kuskil tehakse kursuseid ka täiskasvanuile? Minu otsingud on viinud ainult laste ning trikitamiste kursusteni :(

4 kommentaari:

Rivo ütles ...

olen omal neljapäeva õhtuks märkinud kalendrisse uisukool, ent ei suuda nüüd tuvastada, kes korraldab.

lisaks vihjas Jaana, et kolmapäeviti kell 18.30 Saku Suurhalli ees tegutseb üks õpitiim.

ja siit saad ehk ka infi - www.rulluisutamine.ee/school

Anonüümne ütles ...

Selliseid lubadusi tuleb tavaliselt uusaasta alguses, aga tuleb au anda, et asi ka nüüd. Tavaliselt on võistlused need, mis motiveerivad liigutama. Seepärast tuleks ka mornil sügisel ja külmal talvel leida võimalusi võistlemiseks. Korraldad kasvõi ise.

Anonüümne ütles ...

Vihjena võin õelda et otepää pühajärveäärest käärikuni kulgeval rullirajal saab väga hästi rullitamise selgeks...aga seal rajal on ka kõik turvaelemendid kohustuslikud:)

Kirjatsura ütles ...

No see Kääriku rada on täitsa algajale küll liig mis liig. Aga muidu on see superrada.

Mulle meeldib veel väga Muraste rada ja Saku oma. Ja Valga rada on üle prahi täitsa.