neljapäev, 8. juuli 2010

Hasart toidab

Ma olen väga tubli olnud. Pühapäevane trenn jäi mul vahele, aga see-eest tegin esmaspäeval kaks, hommikul 30 min ja õhtul rannas 45 min. Õhtune trenn oli keskmise pulsiga 165, aga üsna mugav oli. Jooksupartner lippas isegi aeglases tempos, ma ei tahtnud teda kõndima ka panna. Sai juttugi veidi puhutud, nii et see pulss mulle ebameeldivusi ei tekitanud. Kui hea see nüüd "põhja ladumisele" oli, selles ma nii kindel enam ei ole, aga mõnus oli paljajalu liiva peal silgata. Pärast läksime veel ujuma ka.

A, selle ma unustasin mainida, et alates esmaspäeva hommikusest trennist pole ma mitte sammugi kõndinud treeningu ajal, nii et mul on hää meel :) Teisipäeval oli 30 min trenn küll veidi raskem, aga ikkagi jooksin terve aeg ja pulss oli ka viisakalt aeroobses tsoonis. Eelmise nädalaga võrreldes on mul max pulss 172 asemel 166. Enesedistsipliin äkki. Keskmine pulss endiselt 150-155 ringis. Täna aga lippasin 20 min ja mulle justkui tundus, et pulssi on kergem hoida seal, kus ta olema peab ja lõpus paar minutit ma jooksin sellise mugavama pikema sammuga ja senise üle 170 pulsilöögi sain maksimumiks 166. Ma võtaks seda progressina :) Homme on ette nähtud 50 min. Põnev on. Tahaks loota, et mu areng on piisava tempoga, et see maraton kenasti läbida...

Marumõnus oleks, kui käe pärast oleks üks äge treener, kes silma peal hoiab ja toitumiskava oleks ka kiiduväärt. Ma olen pooleteise nädalaga kilo juurde võtnud, see mu meelt ei rõõmusta just... Aga, küll karastub teras.

6 kommentaari:

Raivo ütles ...

Langev pulss sarnase jooksutempo juures on kaheldamatult väga hea progressi näitaja. Tubli!

Paar tähelepanekut eilselt Nike Running koolituselt tulevastele maratoonaritele:
Püüa praeguse kuumaga joosta hommikul, kui õhus leidub veel veidigi hapnikku.
Söö (laadi) end kindlasti hommikul korralikult, et keha ei tõmbaks maksa süsivesikutest tühjaks.
Mõõda hommikul kohe tõustes pulssi - kui pulss on tavapärasest 10-15 lööki kõrgem jätta trenni kindlasti vahele, sest haigus on tulekul.
Kui minna esimest korda maratoni jooksma, siis kiirus- ja lõigutreeninguid ei pea väga tegema, muidu võib ennast ära lõhkuda.
Samuti ei maksa pärast pikemaid ja väsitavamaid jookse kohe võimlema ja venitama hakata - lõhub liigselt kergeid mikrohaavu ja valu täis lisaseid.
Edu ja püsivust! :)

Anonüümne ütles ...

Üks tähelepanek ka minu poolt. Praegu palavaga ongi pulss treeningul 10-15 lööki kõrgem, kui jahedama ilmaga. Hommikul peaks kindlasti sööma, kasvõi mingi jogurti või kohupiima. Tühja kõhuga ei suuda sa treeningutel pingutada ja organism läheb säästurežiimile üle. Kui mõned trennid vahele jäävad, siis ära proovi plaani nüüd tavalisest tugevamalt treenides tasa teha, vaid jätka sealt, kust pooleli jäid, muidu on vigastused ja ületreening kerged tulema.

Kris ütles ...

Tänan hüvade nõuannete eest. Aga siis selle pärast ma lähengi üha raskemaks, et hommikul on säästureziim ja pärast trenni sissesöödu läheb tallele?

joven ütles ...
Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.
joven ütles ...
Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.
Arvo ütles ...

Kilo/paar lisa võib nende ilmadega olla veest.
Jõudu maratoniks, omal sama asi plaanis järgmisel aastal, seniks poolmaratonid :)