esmaspäev, 21. juuli 2008

rulluisuvõistlus - check

esimene uisuvõistlus selja taga. harrastajate ettevõtmisele olid pea kõik tulnud madala saapaga, mis lubas aimata kiiret sõitu. oligi. et olin viimase pooleteise kuu jooksul vaid kolm korda uiskudel veetnud, veidi pelgasin seda.

algus oli kiire ja esimese veerandtunniga pingutasingi tempoga veidi üle ning siis lasin kiirust alla, et pulssi veidi rahustada. tundus, et osad tegid sama vea ning kiirust tõmmati veidi maha. liidrid sellest muidugi end härida ei lasknud ning kulgesid omas tempos. Kert Keskpaik kattis tunniga 34 km. see on ikka päris sõge, mis tempot annab rulluiskudel arendada, kui õiget tehnikat valdad. loe tema blogist näiteks meistrivõistluste muljeid - 100 km/h allamäge uiskudel on midagi adumatut.

ametlikult läbisin 22,05 km. tegelikult oluliselt rohkem, sest aeglasemana kasutasin pidevalt parempoolset trajektoori (ehk raja pikkus oli suurem, distants aga loeti finishijoone ületamisest), samuti ei saanud kiireid ülejala kurve liiga tihti võtta ja sinna kadus palju energiat.

näiteks mais sõitsime trennitempos tunniga trassil 24 km, mis annab paremat aimu võimetest. meele tegi aga heaks, et kevadistest trennidest treener jäi vaid napi kilomeetri kaugusele. arvestades seda, et kell läks mul kinni ca 10 meetrit enne joone ületamist, siis isegi ka poole kilomeetri taha (loeti vaid täisringe). koguhinne asjale aga 5+ - hea rada, mõnus õhkkond, hea ilm ning uute laagrite-rataste koostöös täitsa hea lippamine.

üldiselt on vahelduseks väga vaja seda võistluseelset ärevust ja pinge kogumist. selline mõnus-magus värk. õhtul tahaks taastava sörgi teha.

nüüd vaatan uuesti madalamaid (kergemaid) saapaid ning peaks taas kusagil treeningult end leidma, et stiili lihvida.

3 kommentaari:

rulluisutaja ütles ...

Siin on mõned rulluisuvõistluse pildid

Raivo ütles ...

Tubli Rivo. Peaks isegi ükskord rullikud ära proovima :)
Kas pulsi suutsid seekord tõsta sama kiireks kui jooksmisel?

Rivo ütles ...

aitäh rulluisutajale. tuvastan ühe kaadri pealt end väikeselt:P

Raivo, kui kevadel oli probleeme uiskudel pulsi üles saamisega, siis sel korral sai käidud kõrgustes, kuhu varem ei küündinud:P kahtlustan põhjuseks viimase paari kuu kasin uisutatus. mais toda 24 km lipates olin ca 15-20 lööki madalamas tsoonis. aga noh, kuna tegemist võidusõiduga, siis väga ei jälginud.

üldse olin pärast mai lõppu vist kolmandat korda ratastel, et annab tunda, ka tehnikas ja enesekindluses.

aga proovi muidugi, hulk võistlusi veel tulemas. midagi hoopis teistsugust kui jooksmine.