neljapäev, 10. jaanuar 2008

jooksuaasta 2008 alustatud

kuna Vana-Aasta Maraton lõi natuke (hea, muide) prao plaanidesse, tegin eile ettevaatlikult üle kolme nädala 5 km kiiremalt. kasina ilma tõttu hallis, kuid polnud nii hull kui paar kuud tagasi seal ringi joostes.

muidu iseloomustab viimaseid nädalaid tunne "anna veel", mida ütleb keha, trenni lõpus. et jõuaks rohkem. ilmselt võib järgmisest nädalast natuke mahte kasvatada, eelmise kulutasin veel taastumiseks ning sel nädalal püüab samale tasemel jõuda kui kolm nädalat tagasi. tähendab see nelja trenni, neist kolm jooksu, nädalas. ideaalis peagi viis harjutamist.

üldiselt varsti tahaks midagi toitumisest lähemalt teada saada, hetkel see osa suht juhuslik ja on tunne, et saaks paremini. väidetavalt annab tulemusest kolmandiku trenn, kolmandiku puhkus ja kolmandiku toitumine.

huvitav sissekanne aga Kristo Reinsalu maratoniblogis ehk kuidas valmistuda kevadiseks maratoniks. kolm trenniplaani nii juba kogenud lippajale kui sellele, kel eesmärk läbi joosta.

EPL aga kirjutas esmaspäeval pikamaajooksjast Enn Sellikust, kelle 5000 ja 10 000 m rekordid püsivad siiani. meeldib tema üks mõte.

“Treener võib rääkida mida tahes, aga tähtis on, kas sa lihtsalt käid treeningul või teed endale asjad selgeks, näed oma treeningutes tuuma ja mõtled kaasa,” lausub Sellik. “Olin keskkoolipoisina täielik professionaal selles mõttes, et teadsin, miks ma midagi teen.”

Kommentaare ei ole: